Chiar şi învinsă, Simona Halep urcă pe locul 2 în lume

Chiar şi învinsă, Simona Halep urcă pe locul 2 în lume
17 februarie 2019 Printează articolul

Chiar dacă sâmbătă a fost învinsă de belgiancă, Simona Halep urcă pe locul 2 în lume. Sâmbătă, în finala turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 916.131 dolari, Simona Halep nu a reuşit s-o învingă pe belgianca Elise Mertens, desi începuse bine meciul, dominând prima jumătate şi părând că se îndreaptă către o victorie. Din păcate, a început să greşească tot mai mult şi oboseala, cum singură a recunoscut ulterior, şi-a spus cuvântul.

Belgianca şi-a adjudecat victoria cu 3-6, 6-4, 6-3. A fost prima victorie obţinută de Mertens (23 ani, locul 21 WTA) în faţa Simonei, care câştigase cele două dueluri anterioare, ambele în 2018.

Ce-a spus Simona despre belgiancă 

Concentrarea Simonei pare să fi început să slăbească după pauza medicală cerută de belgiancă la începutul celui de-al doilea set.

Despre time-out-ul medical cerut de Mertens şi catalogat de foarte mulţi ca fiind doar o găselniţă pentru a o scoate pe românca noastră din ritm,  Simona a declarat: „Dacă a făcut-o fără niciun motiv, e treaba ei. Eu trebuia să stau concentrată. Mă gândesc doar că la final am fost obosită și nu am mai avut benzină.”

Cu toate acestea, după încheierea partidei Simona s-a dovedit iarăşi fair play faţă de adversară, aşa cum ne-a obişnuit.

“Doha mereu va avea un loc special in inima mea! Întotdeauna e greu să pierzi o finală, dar Elize a avut o săptămână extraordinară. Următorul stop: Dubai!”, a scris Simona pe pagina sa de Facebook.

Turneul din Dubai  se va desfăşura în perioada 17-23 februarie. Simona Halep va participa începând cu turul doi, cu învingătoarea din meciul jucat între Eugenie Bouchard şi Vera Lapko.

Simona urcă pe locul 2 mondial

Simona Halep, campioană în 2014 şi semifinalistă anul trecut, a primit un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA. Belgianca este recompensată cu 158.895 dolari şi 470 de puncte WTA.

Punctele pe care şi le-a adăugat fac ca începând de luni, zi in care va începe şi turneul Premier 5 de la Dubai, Simona Halep să mai urce un loc în clasamentul mondial, de la 3 în WTA înaintea turneului de la Doha, la locul 2 mondial.  Clasamentul WTA este clasamentul mondial de jucătoare de tenis profesionist și este stabilit de Women’s Tennis Association. Clasamentul  se actualizează în fiecare săptămână și are în vedere rezultatele din ultimele 52 de săptămâni.

Cine i-a alungat supărarea Simonei

Pe lângă fanii care abia au aşteptat-o să vină de la vestiar şi să-i ofere şi un buchet de flori, Simona a avut parte de o surpriză specială. O declaraţie de dragoste! Declaraţie pe care i-a trimis-o într-un video chiar nepoţica sa, Tania:

„Te iubesc foarte, foarte mult. Îţi trimit bezea”, a fost mesajul primit de Simona Halep din parea micuței Tania.

„Orice înfrângere e mai dulce când primești un asemenea video!”, a scris Simona Halep pe pagina ei de Instagram.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/simonahalep

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu