Se interzice fumatul, se deschid terasele

Se interzice fumatul, se deschid terasele
14 martie 2016 Printează articolul

Intrarea în vigoare, pe 16 martie, a legii antifumat, va interzice practicarea acestui obicei în orice spaţiu public închis. Din fericire, cel puţin pentru bucureştenii fumători, se va putea fuma la terasele amenajate în aer liber în Centrul Istoric, deoarece Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că acestea vor putea fi deschise chiar cu o zi înainte de intrarea în vigoare a legii.
Potrivit “Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti”, începând cu data de 15 martie se pot deschide terasele în Centrul Istoric.

Peste 60 de cereri

Până în acest moment, au fost depuse la Primăria Capitalei 63 de cereri de autorizare a amplasării teraselor sezoniere pentru zona Centrului Istoric şi alte zone protejate, iar dintre acestea 40 de dosare sunt încă în analiză, 15 sunt finalizate, iar pentru opt s-au emis deja avizele de amplasare.
Reprezentanţii PMB precizează că pentru a obţine avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenţii economici trebuie să depună la Direcţia de Urbanism din cadrul PMB mai multe documente care să conţină în mod obligatoriu autorizaţia de funcţionare emisă de primăria de sector.

Reguli de bază

Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor din Centrul Istoric stabileşte o serie de reguli de bază privind activităţile de alimentaţie publică ce se desfăşoară pe o perioadă determinată pe terasele amplasate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti.
Regulamentul stabileşte, de asemenea, norme clare în ceea ce priveşte suprafeţele teraselor, tipul de mobilier, siguranţa cetăţenilor, precum şi obligaţia agenţilor economici de a asigura condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Ce spune legea

Legea prevede interzicerea fumatului în „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”. De asemenea, se interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu