Şapte fântâni publice din Sectorul 2, redeschise deja

Şapte fântâni publice din Sectorul 2, redeschise deja
14 martie 2016 Printează articolul

Bucureştenii au solicitat, în numeroase rânduri, autorităţilor locale din Sectorul 2 să redeschidă fântânile publice. Cele 14 fântâni de mare adâncime au fost închise pe timpul iernii, pentru a se evita degradarea instalaţiilor.
Primăria Sectorului 2, asaltată de cererile bucureştenilor, a solicitat efectuarea analizelor la apă, pentru a se asigura că aceasta este propice consumului uman. Rezultatele analizelor au determinat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 să redeschidă, încă de săptămâna trecută, şapte dintre fântânile publice de mare adâncime din sector.

Probele, verificate

Pe timpul iernii, toate cele 14 fântâni din Sectorul 2 au fost oprite pentru a preveni distrugerea instalaţilor de alimentare cu apă din cauza înghețului. Odată cu venirea primăverii, toate au fost verificate, au fost prelevate probele necesare şi primele șapte fântâni au fost deja redeschise săptămâna trecută: Fântâna lui Bucur din Piața Obor, Parc Lunca Florilor, Parc Tolbuhin, Parc Titus Ozon, Parc Morarilor, Strada Fabrica de Gheață, Parc Tei.
Ce urmează
În săptămâna ce urmează autoritatea locală va redeschide şi celelalte șapte fântâni pentru care a primit deja avizul asupra calităţii apei, în urma verificării eșantioanelor de probe realizată de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Este vorba de următoarele șapte fântâni:
• Parc Obor
• Parc Cosmos
• Parc Florilor
• Parc Motodrom
• Parc Plumbuita
• Parc Floreasca
• Parc Național.

Cea mai bună calitate

Cele 14 fântâni publice aduc apa de la o adâncime de peste 200 de metri. Astfel, bucureştenii se pot aproviziona gratuit cu apă naturală de cea mai bună calitate provenită din straturile adînci ale Bucureştiului, care se alimentează din apele freatice ale munţilor. Cura cu apă de izvor face minuni asupra sănătății. Tulburările anumitor organe apar din cauza deshidratării, administrarea apei cu regularitate ducând la vindecarea bolilor. Pe acest principiu se bazează, de mii de ani, forța tainică a apei de a revigora și purifica organismul.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu