REGATA MARILOR VELIERE, LA CONSTANŢA

REGATA MARILOR VELIERE, LA CONSTANŢA
08 septembrie 2016 Printează articolul

Timp de patru zile, amatorii de nave cu pânze pot vizita cele mai frumoase astfel de ambarcaţiuni, la Constanţa desfăşurându-se Regata Marilor Veliere. Este vorba de 13 veliere care au acostat în portul din Constanţa şi care vor fi prezente până pe 11 septembrie, intrarea şi vizitarea acestora fiind libere.
Iniţial şi-au anunţat participarea 15 nave, dar două s-au retras din motive tehnice, astfel că la Regată sunt 13, la fel ca în 2014. Ca şi atunci, va fi Nava Şcoală «Mircea», plus încă 12 ca să evităm cifra cu ghinion. Vor fi şapte nave clasa A, cea mai mare posibilă: Kaliacra din Bulgaria, Kruzenshtern din Federaţia Rusă, Mir din Federaţia Rusă, Mircea din România, Nadezhda din Federaţia Rusă, Pogoria din Polonia şi Royal Helena din Bulgaria. Lor li se vor alătura două veliere clasa B, Adornate din România şi Atyla, cu echipaj spaniol dar pavilion Vanuatu, şi avem încă patru veliere mici, clasele C şi D: Arial, Akela, Anna Maria şi Vityaz, toate din Federaţia Rusă”, a declarat, Alin Vintilă, managerul proiectului.

A doua cea mai mare navă cu pânze din lume

REGATA MARILOR VELIERE, LA CONSTANŢA

O noutate a acestei ediții, care va face evenimentul şi mai atractiv, este adăugarea diversităţii culturale specifice Dobrogei, care se traduce prin muzica, dansurile, artizanatul și gastronomia fiecărei etnii dobrogene prezente.
Vedeta Regatei va fi cu siguranţă nava rusească Kruzenstern, al doilea cel mai mare velier încă funcţional din lume. Velierul rusesc impresionează îndeosebi prin dimensiune, de la proră la pupă măsurând 113 metri.
În acestă seară, pe străzile Constanţei vor defila peste 1.000 de ofiteri, marinari si cadeti. O altă atracţie a Regatei, motiv pentru tot mai mulţi români să dea mâine o fugă la Constanţa, vor fi şi concertele Loredanei şi ale trupelor Vama şi Vunk, evenimentul încheindu-se cu un spectaculos foc de artificii.
„Accesul catre port va fi liber pentru pietoni. Vor fi 16 trenuleţe cu o capacitate de 500 de locuri care vor circula permanent de dimineata pana seara pentru accesul publicului.”, a mai spus Alin Vintilă.
Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale care se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International. Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Administrației Porturilor Maritime Constanța.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu