Programul “Şcoala Altfel”, în tren

Programul “Şcoala Altfel”, în tren
11 martie 2016 Printează articolul

În perioada 18- 22 aprilie 2016, când se desfăşoară programul educaţional “Şcoala Altfel”, elevii vor putea beneficia de reduceri de 50% la preţul biletelor de tren pentru a vizita diferite muzee cu tematică din Bucureşti şi din ţară.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, la călătoria cu trenul spre orice destinaţie din România, copiii de până la zece ani beneficiază de reduceri de 50% la trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa întâi cât şi la clasa a doua. Copiii mai mici de cinci ani pot călători gratuity, fără loc separat.
Reducerile pentru copiii de până la zece ani se cumulează cu reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie, cu reducerea de fidelitate (pentru călătoria cu mai multe trenuri) şi cu reducerea de 5% pentru biletele cumpărate online.
Grupurilor de minimum 20 de copii, organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare, li se acordă o reducere de 50% la trenurile InterRegio şi Regio, clasa a doua. De reducere beneficiază inclusiv personalul însoţitor (1 persoană la 10 copii).

Programul “Şcoala Altfel”, în tren Vizite la muzee

Copiii şi adulţii pasionaţi de călătoriile cu trenul pot vizita, în săptămâna “Şcoala Altfel”, numeroase instituţii: Muzeul CFR din Bucureşti, Muzeul locomotivelor de la Dej, Muzeul locomotivelor cu abur de la Reşiţa, Muzeul locomotivelor cu abur de la Sibiu, expoziția „Mic Muzeu CFR” din gara Bistriţa.

Poftiţi în vagoane

De asemenea, în perioada 18- 22 aprilie, într-un tren Săgeata Albastră vor avea loc atelierele educaționale pentru copii „Poftiți în vagoane”, care se desfășoară în Remiza Automotoare Bucureşti (în imediata apropiere a stației de metrou 1 Mai, în zona străzii Grivița).
Copiii vor petrece o oră și jumătate într-un tren special amenajat ca un atelier de imaginație și creație, perfect pentru toți cei pasionați de călătorii și tehnologie. Cei mici au ocazia unică să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze profesiile de controlor de tren și mecanic de locomotivă.
Copiii vor învăța că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că regula de bază pentru efectuarea unei călătorii este aceea de a avea bilet.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu