Premiul Nobel pentru Pace 2016

Premiul Nobel pentru Pace 2016
07 octombrie 2016 Printează articolul

Anul acesta, Premiul Nobel pentru Pace i-a fost acordat lui Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei.
Eforturile depuse de Juan Manuel Santos privind soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia nu au trecut nevăzute de către Comitetul Nobel din Norvegia. Astfel, la finele săptămânii trecute s-a decis ca anul acesta Premiul Nobel pentru Pace să meargă la preşedintele Columbiei, după ce la sfârşitul lunii septembrie Juan Manuel Santos şi Rodrigo Londono, zis și Timoșenco – liderul gherilei marxiste FARC, au îngropat securea războiului.
Decizia a fost luată după ce, la sfârşitul lunii septembrie, presedintele columbian Juan Manuel Santos şi liderul gherilei marxiste FARC au pus capăt unuia dintre cele mai lungi războaie civile din istorie. Acordul dintre cei doi, care s-a semnat luna trecută, a pus în sfârşit capăt războiului civil din Columbia. Războiul civil din Columbia a durat 52 de ani, a făcut peste 220.000 de morți, iar peste 6 milioane de oameni au fost nevoiți să-şi părăsească locuinţele.
Cu fiecare an care trece, numărul candidaţilor propuşi pentru acest premiu este tot mai mare. Astfel, 2016 s-a evidenţiat ca fiind anul cu un număr record de candidaţi – 376. Pe lista candidaţilor propuşi pentru Premiul Nobel pentru Pace a mai figurat şi Papa Francisc.

Sursa foto:http://www.infolatam.com/

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu