Precipitaţii mixte şi vânt intens. La munte, ninsori viscolite

Precipitaţii mixte şi vânt intens. La munte, ninsori viscolite
09 decembrie 2017 Printează articolul

Potrivit unei informări meteorologice, vremea se schimbă substanţial şi vorbim de precipitaţii mixte şi vânt intens, iar la munte ninsori viscolite.

Primul Cod galben se referă la precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte şi intensificări ale vântului este valabil în intervalul 9 decembrie, ora 11:00 – 10 decembrie, ora 20:00.

După cum subliniază Ahgenţia Naţională de Meteorologie (ANM), în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă. În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.
La munte, aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute. Temporar, vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45…55 km/h. Din fericire, în  cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

Al doilea cod galben emis de ANM, valabil în intervalul 9 decembrie, ora 15:00 – 10 decembrie, ora 16:00, vizează zona de munte şi se referă la intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, cu strat de zăpadă consistent.

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Al treilea cod galben, valabil în 10 decembrie, între orele 2:00 – 16:00, vizează sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei şi vorbim de intensificări ale vântului. În intervalul menționat în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări  cu viteze de 55…60 km/h și temporar 70 km/h.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu