Ploi şi răcire accentuată în aproape toată ţara

Ploi şi răcire accentuată în aproape toată ţara
21 august 2017 Printează articolul

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 20 august, ora 18 – 22 august, ora 08 mai toată ţara se va confrunta cu ploi şi răcire accentuată.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică(20 august) și în noaptea de duminică spre luni(20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni(21 august) și în noaptea de luni spre marți(21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.
Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

Cod galben

În intervalul 20 august, ora 23 – 21 august, ora 23 în 18 judeţe(Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău,  Harghita, Mureş, Cluj, Sălaj, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Hunedoara, Caraş Severin) vor fi ploi însemnate cantitativ.
La munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat  40…50 l/mp.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu