Ploaie, frig şi vânt intens. La munte, ninsoare şi viscol

Ploaie, frig şi vânt intens. La munte, ninsoare şi viscol
06 octombrie 2017 Printează articolul

Vremea se va schimba substantial începând chiar din această noapte şi vorbim de ploaie, frig şi vânt intens, iar la munte de ninsoare şi viscol. În acest sens, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei coduri, dintre care un cod galben şi două coduri portocalii, valabile în perioada 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00. Temperaturile vor scădea accentuat și în regiunile sudice, estice și centrale unde, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, va fi o vreme rece.

COD GALBEN

Primul cod galben, valabil în perioada 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00, vizează Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei.

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, local chiar 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 50…60 km/h. În zonele montane, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

COD PORTOCALIU

Primul  cod portocaliu, valabil în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00, vizează cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.
În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

COD PORTOCALIU 

Al doilea cod portocaliu, valabil în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00, vizează Carpații Meridionali și de Curbură.    În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1600 metri altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscol.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu