Pasajul de la Piaţa Sudului încaieră autorităţile bucureştene

Pasajul de la Piaţa Sudului încaieră autorităţile bucureştene
18 februarie 2016 Printează articolul

Anunţul postat de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), potrivit căruia va mai fi închisă o bandă de circulaţie la Piaţa Sudului, a stârnit reacţia imediată a autorităţilor locale din sectorul 4, care argumentează că traficul în zonă se va desfăşura din ce în ce mai greu.
Primăria Capitalei a anunţat că începând de sâmbătă, 20 februarie 2016, breteaua de circulație și trotuarul aferent de pe Calea Văcărești, din dreptul benzinăriei Mol – în sensul de mers spre B-dul C-tin Brâncoveanu – vor fi blocate timp de 30 de zile pentru efectuarea unor lucrări de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stâlpilor comuni pentru iluminat public și susținerea rețelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereți mulați care întregesc linia pereților mulați pentru rampa de la Calea Văcărești și se construiește breteaua numărul 3 a pasajului rutier. Traficul rutier se va desfășura în continuare pe Calea Văcărești, pe patru benzi de circulație, câte două pe sens, în dreptul intersecției de la Piața Sudului.

Protest public

Primăria Sectorului 4 a reacţionat imediat, exprimându-şi indignarea faţă de această nouă restricţie de trafic într-o zonă şi aşa extrem de aglomerată.
„Am aflat cu stupoare că va mai fi închisă o bandă de circulaţie în zona în care se efectuează lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului. Din cele 3 benzi se va circula acum numai pe 2 dintre acestea, ceea ce va conduce la creşterea cu aproximativ 30% a timpului de aşteptare şi la mari blocaje în zonă. Dacă până acum dura în jur de 45 de minute traversarea intersecţiei, să ne imaginăm cât timp vor fi nevoiţi să piardă în plus bucureştenii care tranzitează zilnic această intersecţie”, a declarat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4. El a anunţat că protestează public faţă de această măsură, mai ales având în vedere că autoritatea locală a sectorului 4 a oferit ca soluţie o rută alternativă, propunând deblocarea străzii Cărăruia, care ar putea degreva circulaţia pe Calea Văcăreşti, propunere la care Primăria Capitalei nu a răspuns.

Ce presupune proiectul

Primăria Capitalei a anunţat că stadiul lucrărilor la Pasajul rutier de la Piața Sudului a avansat la 40% din proiect, față de 20% cât era la începutul lunii ianuarie 2016. Lucrarea presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi a patru pasaje pietonale în intersecţie. Se realizează o legătură pietonală prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şos. Olteniţei. Proiectul mai presupune lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, dar şi realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe str. Niţu Vasile. De asemenea, se modernizează şi se reconfigurează reţelele de utilităţi din zona pasajului (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat) şi se reface linia de tramvai existentă atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu