Ora Pământului stinge lumina sâmbătă seara

Ora Pământului stinge lumina sâmbătă seara
15 martie 2016 Printează articolul

Sâmbătă, 19 martie, românii sunt încurajaţi să stingă lumina timp de o oră, începând cu 20.30, pentru a marca Ora Pământului – Earth Hour – cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile.
România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe, din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Acţiuni de mediu

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. La îndemnul WWF (World Wide Fund for Nature), organizaţia care a iniţiat mişcarea Earth Hour în anul 2007, 5.200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina de Earth Hour în 2011, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale. În 2011, Earth Hour a intrat într-o nouă etapă. Este vorba de mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci și să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Ora Pământului stinge lumina sâmbătă searaRomânia, ţară oficială Earth Hour din 2009

În 2009, România a participat pentru prima oară la campania globală în calitate de ţară oficială Earth Hour. Atunci, 15 oraşe au susţinut şi au promovat campania. Pe 28 martie, între 20:30 şi 21:30, 2 milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional. La Bucureşti au fost stinse luminile la Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Teatrul Naţional Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Muzeul Naţional de Artă, Opera Romană, Hotelul Intercontinental şi Magazinul Cocor. În Piaţa Constituţiei, sute de susţinători şi voluntari WWF au format, cu lumânări, numărul 60, simbolul evenimentului.
De-a lungul celor șapte ediții de până acum, peste 40 de orașe au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie.

Dăruieşte naturii din energia ta

Anul acesta, mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruiește naturii din energia ta”.
“Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. La nivel de orașe, provocăm autoritățile și asociațiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acțiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toți cetățenii preocupați de poluare și de aglomerarea din orașe”, spun reprezentanţii WWF.

Ora Pământului stinge lumina sâmbătă searaMNIR se alătură campaniei

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a anunţat că se alătură, și în acest an, campaniei Ora Pământului. MNIR va întrerupe curentul electric pe 19 martie, timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, cu excepția sistemelor de monitorizare, pentru a nu fi afectate sistemele de securitate.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu