Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, la Buşteni

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, la Buşteni
08 aprilie 2016 Printează articolul

Duminică, 10 aprilie, la Buşteni va începe Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete/European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO), ediţia a V-a.
La competiţia găzduită de Româna, care se va desfăşura între 10 şi 16 aprilie 2016, vor participa 150 de eleve (cu vârsta de până în 20 de ani) din 39 de ţări.

Fetele, impulsionate să-şi valorifice talentul la matematică

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internaţional de matematică, similar ca nivel de dificultate şi formulă de desfăşurare cu Olimpiada Internaţională de Matematică. Conform site-ului oficial, obiectivul declarat al concursului îl reprezintă impulsionarea şi motivarea elevelor să îşi urmeze pasiunea pentru matematică.
„EGMO îşi propune să creeze un spaţiu în care fetele să aibă ocazia să-şi valorifice pontenţialul şi talentul matematic, pe o scenă internaţională şi, astfel, să fie încurajate să ia în considerare dezvoltarea de cariere în aceste domenii.”, se spune pe site-ul oficial al European Girls’ Mathematical Olympiad.

Simona Diaconu, de patru ori medaliată cu aur

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, la Buşteni
Prima ediţie a competiţiei, în 2012, s-a desfăşurat la Londra şi a avut la bază iniţiativa Societăţii Britanice de Matematică. Ediţiile următoare ale Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete au avut loc în Luxemburg (2013), Turcia (2014) şi Belarus (2015). La fiecare ediţie, competiţia s-a bucurat de o participare importantă, peste 30 de ţări.
La toate cele patru ediţii, echipa României a avut rezultate deosebite, remarcându-se, în special, prin Simona Diaconu (în foto), care a cucerit patru medalii de aur şi ocupă locul I în Hall of Fame-ul olimpiadei.
Aşa cum spuneam, a V-a ediţie a competiţiei eurpene este găzduită de ţara noastră, fiind organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Buşteni.
Următoarea ediţie a olimpiadei, cea din 2017, va avea loc în Elveţia, la Zürich.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu