Nu suntem cobaii Guvernului. Tăcutul miting antivaccinare din Bucureşti

Nu suntem cobaii Guvernului. Tăcutul miting antivaccinare din Bucureşti
22 octombrie 2017 Printează articolul

Tăcutul miting antivaccinare din Bucureşti a vrut, din nou, să atragă atenția asupra faptului că nu suntem cobaii Guvernului. Mitingul antivaccinare a strâns în Bucureşti câteva sute de protestatari care se opun vehement proiectului de lege iniţiat de Guvern. Din păcate, ignoranța foarte multora și încrederea oarbă în Guvern, instituție care de fapt lucrează împotriva noastră, a românilor a făcut ca majoritatea să stea acasă și să nu ia poziție. Punctul de întâlnire a fost în Piaţa Constituţiei, unde pancardele şi baloanele pluteau deasupra poveştilor de viaţă, de cele mai multe ori tragice.

Probleme în America 

Am intrat în vorbă cu unii dintre participanţi.  O doamnă spune că a născut în America, la New York. La patru luni, a mers cu copilul la vaccin. După aceea au apărut problemele micuţului. Se referă la o eczemă foarte puternică. “Parcă era carne vie”, spune femeia. Evident că a mers la medici, dar aceştia nu au ştiut ce explicaţii să-i dea mamei. Femeia şi-a luat copilul şi a venit în România. Tratamentele făcute aici au dat în final rezultate. Cu toate acestea, remarcă interlocutoarea mea, nimeni nu-i spune care a fost cauza acestor simptome. Cadrele medicale se feresc sa dea un răspuns categoric, iar de câte ori vine vorba de vaccin discuţiile pacient-medic se duc mai degrabă către ambiguitate, remarcă tânăra mamă.

„De ce nu ni se spune adevărul?”

Altcineva se referă la un prieten al cărui copil suferă de autism, iar afecţiunea este pusă pe seama vaccinului făcut celui mic la vârsta de două luni. “Ce este foarte ciudat e că sunt medici care au dublu limbaj. Prietenilor le recomandă să nu-şi vaccineze copiii, iar pacienţilor le zic să meargă neapărat la vaccinare”, vine constatarea din altă parte a careului de discuţii aprins tot mai mult în jurul meu. “Există medici care nu-şi vaccinează copiii. De ce nu spun şi pacienţilor adevărul despre vaccinuri?”, se înteţesc nemulţumirile şi pe acest plan.

Nu a făcut niciun vaccin

O pensionară se mândreşte că nu a făcut niciun vaccin în viaţa ei. „Şi uitaţi-mă în toată puterea vârstei, deşi ni se spune că nevaccinaţi suntem în mare pericol de moarte”. Onorabila prezenţă afirmă că oricum în tinereţea ei se făceau doar câteva feluri de vaccin, „nu ca acum, când vor să vaccineze obligatoriu, cu multe feluri de produse de care nici nu am auzit, nu numai copiii, ci şi adulţii”.

Retorica întrebare

Un bărbat profită de ocazie pentru a întreba, retoric, dacă nu cumva copiii sunt în mai mare pericol în şcolile fără apă curentă, fără canalizare, cu pereţii crăpaţi şi acoperişurile ciuruite. „Două treimi din şcolile din România nu sunt autorizate. Acestea nu sunt nişte pericole pentru copii? Marea problemă a guvernanţilor a rămas vaccinarea”, răbufneşte omul. “Apa, mâncarea şi aerul, contaminate, pe acestea nu le mai vede nimeni?”, se porneşte şuvoiul de acuzaţii la adresa diruguitorilor ţării.

O coloană cuminte

Trecuse bine de ora 17:00 când s-a dat semnaul de plecare în marş. Flancaţi de jandarmi, participanţii au mărşăluit pe trotuare, mai întâi de-a lungul Bulevardului Unirii, din zona fântânilor urcând spre Universitate, de acolo mai departe spre Piaţa Romană, până în Piaţa Victoriei. Coloana s-a oprit de fiecare dată, cuminte, la intersecţii, aşteptând culoarea verde a semaforului. Scandările nu au fost prea tumultoase, de-a lungul drumului, de parcă protestatarii se fereau să-i deranjeze pe concetăţenii lor care umpluseră terasele marilor bulevarde, într-o duminică încă blândă, de octombrie. Cei de pe margine se grăbeau, în schimb, să facă poze unei adunări pe care o găseau chiar interesantă în mijlocul unui oraş plictisit.

Foto: Dan Gheorghe

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu