Concursul MobilPRO, la Politehnica București

Concursul MobilPRO, la Politehnica București
14 februarie 2016 Printează articolul

Până pe 4 martie 2016, elevii de liceu cu vârsta de peste 14 ani și studenții de la ciclurile licenţă şi master se pot înscrie la ediţia a III-a a concursului de idei și aplicații software MobilPRO – Inovare și Mobilitate. MobilPRO este un concurs anual organizat de Universitatea Politehnica din București (UPB), Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) şi Liga Studenţilor Electronişti din Facultatea ETTI.
Concursul se adresează tinerilor interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile, care pot forma echipe de 1-5 membri. sub îndrumarea unui coordonator. Prin participarea la MobilPRO, echipele, fiecare sub îndrumarea unui coordonator, sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil. Provocarea lansată echipelor are în vedere nu doar premiile puse la bătaie pentru cele mai bune aplicaţii, cât şi valorificarea ulterioară a rezultatelor în magazinele de aplicaţii mobile ori pentru transformarea proiectului în afacere proprie.

Temele de concurs

Temele de concurs propuse la concursul MobilPRO 2016 sunt următoarele:
• Tema 1 – Automobile inteligente (concept + prezentare);
• Tema 2 – Aplicații mobile (concept + demonstraţii + prezentare);
• Tema 3 – Internet of Things (concept + prezentare).
Dacă Tema 2 este cea tradițională și principală, Temele 1 şi 3 sunt noutăţi, fiind introduse în premieră pentru concursul din acest an.
La Tema 2, participanții trebuie să prezinte o aplicație instalată pe un dispozitiv mobil (sau un simulator) şi care să îndeplinească un minim de funcționalitate. În cadrul Temelor 1 și 3, premierele ediţiei din acest an, participanții trebuie să prezinte doar conceptul și să pregătească o prezentare a acestuia. Implementarea funcțională este încurajată, dar are caracter opțional în cadrul concursului. Participanţilor, pentru dezvoltarea aplicaţiei, nu le sunt impuse nici un fel de restricţii în privinţa tehnologiei, platformei sau limbajului de programare utilizate.

Programul concursului

Etapa finală a concursului se va desfăşura în Bucureşti, chiar la Universitatea Politehnica Bucureşti, incinta bibliotecii UPB, costurile de cazare pentru participanții din afara Capitalei fiind asigurate de organizatori.
Până la finalul concursului, au mai rămas de parcurs câteva etape, anume:
• înscrieri , între 8 februarie şi 4 martie;
• prejurizare, între 4 şi 7 martie;
• pregătiri pentru susținerea proiectelor calificate, între 4 şi 16 martie.
• deschiderea oficială a Concursului MobilPRO 2016 va avea loc în data 17 martie, în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI);
• etapa finală, care va consta în susţinerea proiectelor, se va desfăşura în18 şi 19 martie, în cadrul Bibliotecii UPB;
• anunțarea premiilor va avea loc în perioada 20 – 31 martie.
Înscrierea la concurs se poate face online, la adresa www.mobilpro.lse.org.ro/inscrieri. Mai multe detalii, formularul de înscriere și regulamentul complet sunt disponibile atât pe site-ul concursului – www.mobillpro.lse.org.ro, cât și pe pagina oficială de Facebook – www.facebook.com/mobilproetti. Juriul este format din cadre didactice din cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, membri ai LSE si reprezentanţi ai partenerilor MobilPRO. Presedintele juriului va fi prof. dr. ing. Sever Pașca, directorul Departamentului EAII din Facultatea ETTI, UPB.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu