Ministrul Sănătăţii a demisionat

Ministrul Sănătăţii a demisionat
09 mai 2016 Printează articolul

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat din funcţie în această dimineaţă, demisia fiindu-i acceptată de premierul Cioloş.

Dacian Cioloş asigură interimatul la Sănătate

Până la o nouă propunere, interimatul Ministerului Sănătăţii va fi preluat de însuşi prim ministrul Dacian Cioloş, cu scopul de a a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate.Dacian Ciolos
Demisia dr. Achimaş vine în contextul scandalului privind dezinfectanţii. Surse guvernamentale, potrivit Mediafax, au afirmat că “Achimaş-Cadariu a luat decizia de a pleca de la Ministerul Sănătăţii pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale”.

Problemele din sănătate, în dezbatere publică

Astăzi, 9 mai, a avut loc şi o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate. La întâlnirea convocată de prim-ministrul Dacian Ciolos au participat secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Cancelariei și coordonatori ai principalelor instituții de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experți și consultanți din sectorul medical.
“Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecțiilor intraspitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză și strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate.
Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întalnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. Toți cei prezenți la această primă reuniune au susținut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situația reală a sectorului medical și de a căuta soluții la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat și subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc”.”, se spune într-un comunicat al Guvernului României.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu