,,Ministru pentru o zi”

,,Ministru pentru o zi”
22 august 2015 Printează articolul

Consiliul Național al Elevilor organizează a doua ediție a proiectului național ,,Ministru pentru o zi”, parteneri fiind nouă ministere. Proiectul are ca scop o mai bună conștientizare a atribuțiilor și responsabilităților pe care le are un ministru, dar și diminuarea barierelor ce pot apărea între elevi și mediul decizional.
Elevii care vor să fie miniştri îşi pot depune candidatura pe platforma Waterfall Edu (www.Wedu.ro) până la data de 30 august. Ulterior, o comisie mixtă va evalua proiectele candidaților, iar în a doua decadă a lunii septembrie cei nouă “miniştri” pentru o zi îi vor dubla pe actualii guvernanți. Astfel tinerii “miniştri” îşi vor contura o nouă perspectivă asupra sistemului politico-administrativ din România.
Ministerele care s-au alăturat celei de a doua ediții a proiectului “Ministru pentru o zi” sunt Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Aşa cum se vede şi în fotografie, la ediţia de anul trecut, Gabriela Szabo, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost secondată timp de o yi de eleva Denisa Ligia Matei. Oare cine i se va alătura Gabrielei Szabo anul acesta?

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu