Mihnea Costoiu, reales rector la Politehnica București

Mihnea Costoiu, reales rector la Politehnica București
19 martie 2016 Printează articolul

Mihnea-Cosmin Costoiu a fost reales în funcția de rector al Universității Politehnica din București.
Mihnea Costoiu a fost declarat câştigător din primul tur al alegerilor din 17 martie 2016, întrunind majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate. Rectorul a fost reales cu 994 de voturi (84,31%) din numărul total de 1.179 de voturi valabil exprimate. Potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti, s-au prezentat la vot 1.179 de alegători, din totalul de 1.399 de persoane înscrise pe listele de vot, reprezentând 84,27%.

Tradiţie şi modernizare

Universitatea Politehnica din Bucureşti este cea mai veche şi prestigioasă şcoală de ingineri din România.
“Tradiţia instituţiei noastre, acumulată în cei peste 190 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar şi ale generaţiilor de studenţi, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea Politehnica din Bucureşti cunoaşte un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universităţi din lume. Universitatea are ca prioritate dezvoltarea calităţii învăţământului superior la nivel european, are în vedere reorganizarea prin adoptarea unui sistem bazat pe cicluri a cărui implementare a început în anul 2005, încurajarea mobilităţii studenţilor şi cadrelor didactice, realizarea parteneriatelor cu studenţii în vederea luării deciziilor şi transformarea educaţiei continue în realitate”, declară rectorul Mihnea Costoiu.

CV

Mihnea Costoiu este rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti din anul 2012. În decembrie 2012, Mihnea Costoiu a fost numit ministru delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, funcţie pe care a deţinut-o până în decembrie 2014.
În perioada 2005-2012 el a fost director general administrativ al Universităţii Politehnica, iar în perioada 2001-2004 a fost secretar general în Ministerul Educaţiei şi membru în Comisia de Negociere a Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Banca Mondială.
Mihnea Costoiu este cadru didactic asociat, începând din 1997, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Politehnica din Bucureşti.
El este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, Facultatea Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, doctorand al Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat studii postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare, Ministerul Apărării Naţionale. De asemenea, are trei stagii de pregătire în străinătate, la Universitatea Paris IV, Universitatea Oxford şi Universitatea Harvard.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu