Meteo: ploi, ninsori şi vânt

Meteo: ploi, ninsori şi vânt
21 martie 2016 Printează articolul

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rece pentru următoarele trei zile. Informarea meteo, valabilă în perioada 22 martie, ora 9:00 – 24 martie, ora 18:00, se referă la o răcire accentuată a vremii, însoțită de ploi, ninsori și intensificări ale vântului,
De mâine dimineață, de la ora 09:00, până joi, la ora 18:00, vor fi precipitaţii în toată ţara. În prima zi vor fi ploi, iar din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. La munte, după cum precizează specialiștii ANM, vor predomina ninsorile, care vor fi mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.
În sudul, estul şi centrul teritoriului, mai ales miercuri, 23 martie, se vor cumula cantităţi de apă de 15…25 l/mp, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 l/mp.
Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe parcursul zilei de miercuri, în majoritatea zonelor. În regiunile sudice şi la munte, vântul va bate, în rafale, cu peste 55…60 km/h.
Răcirea vremii va fi accentuată, ajungând ca temperaturile din timpul zilei să fie mai mici cu 8-9 grade față de cât ar fi normal pentru această perioadă.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu