Meteo. Mărţişorul aduce vreme rece şi ploi în toată ţara

Meteo. Mărţişorul aduce vreme rece şi ploi în toată ţara
25 februarie 2016 Printează articolul

Meteorologii estimează o răcire a vremii, în zilele următoare, maximele coborând până la 10 12 grade. Mai mult decât atât, sunt aşteptate şi ploi, începutul primăverii debutând cu precipitaţii în toată ţara.

Prognoza pe regiuni în intervalul 24 februarie – 7 martie

Banat

Din data de 24 februarie, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine peste cele normale specifice perioadei şi, astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade, iar media minimelor va fi de 1…3 grade. Doar pe 27 februarie, valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6…7 grade, iar a minimelor nocturne de 0…1 grad.
Pe 28 februarie, şansele de ploaie vor fi reduse. În restul intervalului, temporar va ploua, cu precădere în jurul datelor de 26 februarie şi 1 martie.

Crişana

În această regiune, se va înregistra o scădere a valorilor termice, mai accentuată spre sfârşitul primei săptămâni, când maximele se vor situa, în general, în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor fi de -1…0 grade. În restul intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic normale, cu medii regionale ale maximelor între 7 şi 12 grade şi ale minimelor între -1 şi 3 grade.
Pe data de 28 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă. În restul intervalului, temporar va ploua, dar mai ales în jurul datelor de 26 februarie şi 1 martie.

Transilvania

După data de 24 februarie, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine în general peste cele normale specifice perioadei. Astfel, în medie, maximele vor fi cuprinse între 6 şi 11 grade, iar minimele între -3 şi 1 grad.
În zilele de 28 şi 29 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. În restul intervalului, temporar vor fi precipitaţii, dar cu deosebire în jurul datelor de 26 februarie şi 1 martie.

Maramureş

Pe 24 februarie, vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Media regională a maximelor va fi de 6…10 grade, iar cea a minimelor de -2…1 grad. Vor fi posibile precipitaţii în fiecare zi, dar mai ales în jurul datelor de 26 februarie şi 1 martie.
Moldova
Pe 24 februarie, vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 6…10 grade, iar a celor nocturne de -1…2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Dobrogea

În 24 februarie, temperatura aerului va fi în scădere, însă pană la sfârşitul intervalului variaţiile nu vor fi semnificative, valorile menţinându-se mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 9…11 grade, iar a celor nocturne de 3…5 grade.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Muntenia

Pe 24 februarie, vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10…12 grade, iar a celor nocturne de 1…4 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridiciată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Oltenia

În 24 februarie, temperatura aerului va fi în scădere, însă, deși până la sfârşitul intervalului vor fi uşoare variaţii, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. După data de 25 februarie, media regională a maximelor diurne va fi de 8…11 grade, iar cea a minimelor nocturne de 0…3 grade.
Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în jurul datei de 27 februarie, dar şi după 1 martie.

La munte

Pe 24 februarie, vremea se va răci, iar după această dată variaţiile termice nu vor fi semnificative, valorile menţinându-se apropiate de cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 0…3 grade, iar a celor nocturne de -6…-3 grade.
Temporar vor fi precipitaţii mixte, mai ales în jurul datelor de 24 şi 27 martie, dar şi după data de 1 martie.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu