Meditaţii gratuite oferite de voluntari IBM

Meditaţii gratuite oferite de voluntari IBM
08 aprilie 2016 Printează articolul

Şcolarii şi liceenii care locuiesc în Sectorul 6 pot beneficia de meditaţii gratuite la Limba şi literature română şi matematică. Orele gratuite de pregătire suplimentară la cele două discipline le vor fi oferite şcolarilor şi liceenilor din Sectorul 6 de către voluntari din cadrul cunoscutei companii IBM.
Lecţiile sunt oferite în cadrul proiectului “Şcoala de voluntari”, proiect care se derulează în Sectorul 6 încă din anul 2013. În cadrul proiectului, profesionişti inimoşi din cadrul Companiei IBM şi-au rupt din timpul lor preţios şi au ales să vină în sprijinul copiilor, pentru a-i ajuta să descifreze tainele matematicii şi limbii române.

“Şcoala de voluntari”

Lecţiile sunt oferite graţie Proiectului “Şcoala de voluntari”, care se derulează în Sectorul 6 încă din anul 2013. În acest demers, autoritatea locală beneficiază de sprijinul unor profesionişti inimoşi din cadrul Companiei IBM, care şi-au rupt din timpul lor preţios şi au ales să vină în sprijinul copiilor pentru a-i ajuta să descifreze taineale matematicii şi limbii române.
„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a iniţiat în urmă cu trei ani <Şcoala de voluntari>. Proiectul este unul de educaţie non-formală, prin care voluntarii pot experimenta şi folosi spiritul civic, ideile şi energia în beneficiul membrilor comunităţii care au nevoie de sprijin. Le mulţumim colaboratorilor de la IBM care s-au oferit să contribuie alături de noi şi să ţină săptămânal şedinţe de pregătire la aceste două materii esenţiale pentru educaţia copiilor noştri”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Cum se poate beneficia de lecţii gratuite

Copiii din Sectorul 6, cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, care au nevoie de ajutor în efectuarea temelor sau de îndrumare suplimentară la cele două materii, pot fi înscrişi de părinţi la Compartimentul de Voluntariat şi Formare Profesională din cadrul DGASPC Sector 6.
Programul de lucru al DGASPC Sector 6 este de luni până joi, în intervalul orar 09:00 – 15:00, şi vineri, între orele 09:00 – 13:30. Înscrierile se pot face şi prin e-mail, la adresa voluntariatformare@dgaspc6.com sau prin telefon, la numărul 021.317.63.11. În solicitare trebuie menţionată vârsta copilului, precum şi materia la care doreşte să se pregătească alături de voluntarii Companiei IBM.
Voluntariatul în domeniul social din Sectorul 6 a luat amploare în ultimii ani şi 40 de persoane, cu precădere tineri şi adolescenţi, susţin în mod benevol o serie de programe precum: tabere de dezvoltare personală şi cursuri de engleză sau matematică pentru copiii defavorizaţi, animaţie în şcoli şi grădiniţe, programe de reabilitare a copiilor cu autism etc.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu