Maratonul Delta Dunării. Când puteţi alerga prin sublimul peisaj al Sulinei

Maratonul Delta Dunării. Când puteţi alerga prin sublimul peisaj al Sulinei
12 octombrie 2017 Printează articolul

Maratonul Delta Dunării este o ocazie de a putea alerga prin sublimul peisaj al Sulinei, manifestarea sportivă fiind la a şasea ediţie. Un eveniment cu totul special va fi organizat la Sulina în data de 21 octombrie. Este vorba de Maratonul Delta Dunării, ediţia a şasea.

Un peisaj mirific

Dincolo de concursul în sine, participanţii vor alerga în mijlocul unui peisaj mirific. Aşadar, traseul se întinde prin oraşul Sulina, pe faleza şi pe drumul spre localitatea Sfântul Gheorghe şi pe plaja de la Sulina. Se va alerga şi pe asfaltul de oraş, şi pe macadamul de drum judeţean, dar şi pe nisipul de la malul mării.

Ca să nu mai spunem că alergătorii vor trece şi pe lângă farul vechi de la Sulina. Vor trece şi prin apropierea canalului Sulina, admirând vapoarele. Numai şi pentru aceste lucruri merită să participaţi. Peisajul în sine constiuie cel mai mare premiu pentru alergători.

Maratonul de la Sulina este inclus în ciclul maratoanelor istorice aflate sub stindardul „Din dragoste pentru România şi istoria ei”. Avem de-a face nu numai cu o manifestare sportivă, ci şi cu prilejul de a scoate în evidenţă frumuseţile, cultura şi istoria acestor meleaguri.

De unde se va da startul

Conform programului, startul se va da din faţa Primăriei Sulina. Traseul continuă de-a lungul falezei pe faleza oraşului Sulina, în direcţia farului vechi. Se trece prin faţa Taberei Sulina şi a zonei Cimitirului. Alergarea continuă pe un drum înconjurat de ape si diguri. Veţi alerga în mare parte  pe digul care leagă Sulina de Sfântul Gheorghe, ceea ce înseamnă o distanţă de aproximativ 3,6 kilometri, dus-întors. Se revine apoi în şoseaua care leagă Sulina de plaja Mării Negre. Urmează câteva sute de metri de alergare direct pe plajă. Apoi o veţi lua spre oraş pe acelasi traseu, cursa fiind terminată tot în faţa Primăriei oraşului Sulina.

Condiţii de participare

Vor fi mai multe tipuri de alergare, cea mai lungă, de 42 de kilometri, dar şi pe distanţe mai scurte, de 21, 15 şi 5 kilometri, începând cu ora 9 dimineaţa. Pentru cursele mai grele concurenţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani, iar pentru cursa cea mai scurtă, de 5 kilometri, sunt acceptaţi şi cei care au cel puţin 14 ani, dar cu acordul scris al părinţilor. Să sperăm că vremea va fi frumoasă, mai precis că nu va ploua. În rest, temperatura medie sezonieră în această parte de ţară este cuprinsă între 15 şi 23 de grade, deci foarte plăcut.

Comitetul de organizare

Vă prezentăm, în continuare, oamenii inimoşi care se află în comitetul de iniţiativă şi organizare al acestui frumos eveniment. Aşadar este vorba despre Vasile Dogaru, preşedinte al Clubului Sportiv Eco Alpin, Ilie Roşu, de la acelaşi club, Elena Fidatov-Moruzov, expert superior la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din Tulcea, totodată campioană mondială la semimaraton în anii 1994 şi 1995, la care se adaugă profesorii Andrei Victor şi Valentin Lavric de la Liceul Teoretic „Jean Bart” din Sulina.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu