Mâncarea fierbinte, un pericol real pentru organism

Mâncarea fierbinte, un pericol real pentru organism
18 noiembrie 2017 Printează articolul

Mâncarea fierbinte este, se pare, un pericol real pentru organism, unul dintre riscuri fiind apariţia unei boli grave, în general incurabile. Este un avertisment care ar trebui să ne pună pe gânduri. Ei bine, mâncarea fierbinte, înghiţită ca atare, nu e benefică pentru organism. Ba mai mult, poate duce la dereglări care, în final, să dezvolte unele tumori. Profesorul doctor Silviu Constantinoiu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie, în acelaşi timp coordonatorul Tratatului de patologie şi chirurgie esofagiană, şef al Clinicii chirurgicale de la Spitalul “Sfânta Maria” din Capitală, se referă la legătura care există între cancerul scaumos şi mâncarea fierbinte.

Medicul se referă la studii şi observaţii făcute, de-a lungul anilor, pe plan mondial, care au dus la concluzia că alimentele consumate în timp ce au  temperatură mult peste normal ne fac mai mult rău, nicidecum bine.

Iată ce spune specialistul

„Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. 

În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere. De exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar. În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă.

Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei”. Să luăm aşadar aminte la aceste lucruri. Şi să ne schimbăm anumite obiceiuri de la masă.

Sursa foto: http://sidyskitchen.blogspot.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu