Locuințele ANL din cartierul Brâncuși, mai ieftine

Locuințele ANL din cartierul Brâncuși, mai ieftine
19 martie 2016 Printează articolul

Chiriașii din Cartierul “Constantin Brâncuşi” vor beneficia de condiții mai bune la cumpărarea locuințelor, potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 6.

Se reia vânzarea

Reprezentanții autorității locale au anunțat că vânzarea locuinţelor ANL din Cartierul “Constantin Brâncuşi” va fi reluată odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Normelor de aplicare ale Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, modificată.
Actul normativ, aprobat recent de Parlamentul României, stabileşte coeficientul de indexare la valoarea 1,0 pentru Municipiul Bucureşti. Astfel, coeficientul 1,4 (prevăzut în modificarea anterioară a Legii 152/1998) a fost eliminat.
“După aplicarea noilor reglementări, chiriaşii din Cartierul Brâncuşi, cel mai mare cartier ANL din ţară, vor beneficia de condiţii mai bune pentru cumpărare, dat fiind că vânzarea acestor locuinţe va fi reluată. Autoritatea locală a Sectorului 6 susţine continuarea programului ANL în Bucureşti, având în vedere numărul mare de cereri pentru locuinţe primite din partea membrilor comunităţii ”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.
Plata chiriilor şi a întreţinerii pentru locuinţele din Cartierul Brâncuşi poate fi făcută atât numerar, la ghişeu, cât şi prin intermediul cardului bancar şi online.

Eliminarea discriminării

Potrivit expunerii de motive, modificarea legii a fost necesară pentru a se elimina discriminarea dintre românii aflați în diferite zone ale țării. Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe,” încă de la data intrării în vigoare, a fost o lege care trata în mod egal şi echitabil toţi cetăţenii care intrau sub incidenţa prevederilor sale, fără a face diferenţieri între aceştia, fără privilegii sau discriminări, aşa cum prevede Constituţia României”. Ulterior însă, prin amendarea legislaţiei, „s-a ajuns în situaţia în care, pe teritoriul ţării, chiriaşii din locuinţele ANL pot cumpăra la valori egale sau mai mici decât valoarea de înlocuire, spre deosebire de chiriaşii locuinţelor aflate pe teritorul Municipiului Bucureşti, care vor trebui să achite o valoare majorată cu 40%. Preţul de vânzare al locuinţelor ANL în oraşele de pe teritoriul ţării variază prin ponderare a valorii de înlocuire în marja 0,9-1,0, doar pentru locuinţele ANL din Bucureşti s-a decis un indice de ponderare aberant şi nesustenabil de 1,40”, potrivit expunerii de motive.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu