Limitatoare de viteză pe malul Dâmboviţei

Limitatoare de viteză pe malul Dâmboviţei
01 martie 2016 Printează articolul

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a solicitat Administraţiei Străzilor să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea malurilor Dâmboviţei. Măsura vine în contextul în care, la sfârşitul săptămânii trecute, două persoane au murit şi două au fost rănite după ce au căzut cu maşina în râul Dâmboviţa.
Astfel, Primăria Capitalei a solicitat Comisiei Tehnice de Circulaţie avizarea montării unor limitatoare de viteză (din 800 m în 800 m) şi a semnalizării rutiere de atenţionare pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi limita administrativă a Municipiului Bucureşti, sens Glina. Pe celălalt sens de circulaţie, dinspre Glina spre Pod Vitan, se va monta acelaşi tip de limitatoare şi indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri „Curbă deosebit de periculoasă”. De asemenea, Administraţia Străzilor va amplasa în aceeaşi zonă şi parapeţi de protecţie din beton.

Buget

După aprobarea bugetului votat luni, 29 februarie, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în care este prevăzută suma de 3.750.000 lei, parapeţii de protecţie din beton vor fi montaţi în regim de urgenţă, pe o porţiune de 6.800 de metri liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan şi 1.600 de metri liniari pe sensul de mers spre centura Capitalei.

Accidente grave

Limitatoare de viteză pe malul DâmboviţeiSolicitarea PMB vine după o serie de accidente grave care au avut loc în zonă. O persoană a murit și alte două au fost grav rănite, sâmbătă, după ce o mașină a căzut în râul Dâmbovița în zona Dudești-Vitan din București. De asemenea, vineri, o femeie în vârstă de 26 de ani a murit după ce a căzut cu mașina în râul Dâmbovița în zona târgului Vitan.
Primarul general interimar, Răzvan Sava, a explicat că în zonă a existat un gard de protecţie, însă acesta a fost furat. Responsabilitatea remontării gardului aparţinea Administraţiei Străzilor şi, implicit, Primăriei Municipiului Bucureşti.

Sursa foto: http://bucurestifm.ro și http://www.click.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu