La Muzeul „Grigore Antipa”, Atelierul de vacanță Animalele iernii

La Muzeul „Grigore Antipa”, Atelierul de vacanță Animalele iernii
02 februarie 2018 Printează articolul

La Muzeul “Grigore Antipa” din Bucureşti, la Atelierul de vacanță Animalele iernii elevii din ciclul primar vor avea ocazia să cunoască unele animale care fac aproape corp comun cu anotimpul hibernal. Şi cum elevii vor fi în plină vacanţă, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Belladona Art vă invită joi, 8 februarie 2018, între orele 10:15 – 11:30, să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire Arta, în cadrul atelierului de vacanță Art Antipa.

Atelierul oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.

Ce se învaţă la Atelierul Animalele iernii

Tema atelierului de vacanță de la Muzeul „Grigore Antipa” , care se adresează grupei de vârstă 5-13 ani, o constituie Animalele iernii. Tehnica de lucru folosită în cadrul atelierului este o tehnică mixtă: creioane, carioca și acuarele, pe suport de hartie.
În cadrul atelierului de vacanță Art Antipa temele copiilor vor fi următoarele:

Vor învăţa cum se desenează vieţuitoarele și diferite stucturi naturale.
Vor studia dupa exponatele din cadrul expoziției permanente a Muzeului și vor folosi diferite surse de documentare ( albume de artă, encicleopedii, fotografii etc.).
Vor învăța tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei, etc .
Vor picta folosindu-se de tehnicile în acuarelă, culori acrilice, guașă, colaj, modelaj şi creioane colorate pe diferite suporturi: hârtie, acetofan, obiecte modelate, rame etc.
Vor discuta despre pictori clasici reprezentativi care au avut natura ca sursă de inspiraţie pentru operele lor.
Doar uitându-ne la ceea ce se va face în cadrul atelierului, este clar că cei mici nu vor pierde timpul, ci îşi vor îmbogăţi bagajul de cunoştinţe şi vor prinde chiar şi unele tehnici în ale desenului.

Atelierul este destinat copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist. Şedinţele sunt practice, iar lucrările vor rămâne participanţilor.

Taxă de participare şi înscrieri

Taxa de participare pentru 1 ședință este de 50 de lei /participant şi se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea modulului.

Înscrierea copiilor se face prin e-mail: info@antipa.ro sau la telefon 021.312.88.26, în limita a 15 locuri/grupă.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr minim de 10 participanți.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu