Internet gratuit în parcurile din Sectorul 1

Internet gratuit în parcurile din Sectorul 1
23 iulie 2016 Printează articolul

Primăria Sectorului 1 a decis să dea undă verde conexiunilor, în sensul că există internet gratuit în parcurile din Sectorul 1. Bucureștenii, fie ei copii, tineri, adulţi sau seniori care aleg parcurile din Sectorul 1 pentru câteva ore de relaxare pot sta conectaţi la internet, conectare absolut gratuită cu ajutorul căreia pot să-şi verifice e-mailul, să comunice cu prietenii pe facebook etc.

Zonele acoperite de wireless

Rețeaa gratuită de wireless funcţionează în următoarele parcuri:
• Parcul Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff).
• Parcul Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi).
• Parcul Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română).
• Parcul Regina Maria.
• Pădurea Băneasa, zona din apropierea Restaurantului Casa Albă.

Parcul Bazilescu, campion la internet

Rețelele gratuite de wireless introduse de Primăria Sectorului 1 s-au bucurat de un success garantat în rândul bucureştenilor care ies în parcurile cu conexiune la Internet. În cele cinci parcuri din Sectorul 1 care oferă respective facilitate, s-au înregistrat aproape 22.000 de utilizatori unici ai rețelelor de Internet, campion absolut fiind Parcul Bazilescu, cu 8324 de utilizatori unici într-o lună. Parcul Bazilescu este urmat de Parcul Kiseleff (7.538 de utilizatori), Parcul Regina Maria (3.225 de utilizatori).

Echipamentele, similare cu cele de la JO de la Londra

Accesul la internet este liberşi fără parole. Cu toate acestea, există o anumită restricţie, absolut firească. Este vorba de site-urile cu conţinut nerecomandat minorilor şi conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor, astfel de site-uri fiind restricţionate.
Echipamentele folosite pentru a oferi Internet ân parcuri sunt de ultimă generaţie, fiind similare cu cele care au constituit reţeaua oficială wireless a Jocurilor Olimpice de la Londra.
Tipurile de echipamente, care au deservit aproximativ 350.000 de utilizatori în capitala Marii Britanii, oferă bucureştenilor cea mai plăcută experienţă de navigare pe Internet, fie că vorbim de un smartphone, o tabletă sau un laptop.
Datele tehnice ale Internetului din Parcurile Sectorului 1 arată astfel:
• conexiunea internaţională la Internet este realizată la o viteză de transfer de 10 Mb/secundă.
• conexiunea metropolitan se realizează la o viteză de 100 Mb/secundă.
Echipamentele instalate suportă un număr minim de 1.000 de conexiuni simultane pentru fiecare locaţie în parte, posibilitatea supraaglomerării fiind minimă.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu