Iarna s-a abătut asupra României. Două zile sub ninsoare şi viscol

Iarna s-a abătut asupra României. Două zile sub ninsoare şi viscol
17 ianuarie 2018 Printează articolul

Iarna s-a abătut cu putere asupra României. Timp de două zile, aproape trei sferturi din ţară va fi sub ninsoare şi viscol. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei coduri de vreme rea: un cod galben de atenţionare meteorologică  şi două coduri portocalii de avertizare meteorologică.

COD GALBEN

În intervalul 17 ianuarie, ora 14:00 – 18 ianuarie, ora 22:00 în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în  prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

COD PORTOCALIU

În intervalul 17 ianuarie, ora 18:00 – 18 ianuarie, ora 20:00 în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi vânt puternic, viscol şi zăpadă troienită. În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

COD PORTOCALIU

În intervalul 18 ianuarie, ora 01:00 – 18 ianuarie, ora 17:00 vor fi vânt tare şi ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău. În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu