FSLI scoate 15.000 de profesori în stradă

FSLI scoate 15.000 de profesori în  stradă
19 mai 2016 Printează articolul

Nemulţumită de proiectul de ordonanţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a aprobat începerea protestelor, astfel că va scoate 15.000 de profesori în stradă. Aceştia vor participla la un mars de protest în Bucureşti, chiar pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului.
“Acest proiect demonstrează, încă o dată, incapacitatea guvernanților de a gestiona sistemul de salarizare în sectorul public, precum și totalul dispreț față de personalul din sistemul educational. Doar posibilitatea acordării unor premii anuale, semestriale și trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile personalului din învățământ, începând cu 1 ianuarie 2017, nu rezolvă multitudinea de probleme în salarizarea personalului din acest important sector de activitate și nici nu va conduce la creșterea calității actului de instrucție și educație.”, a declarat Simion Hancescu, preşedintele FSLI.
În consecinţă, nemulţumirea personalului din învăţământ nu va fi lăsată la voia întâmplării. Astfel, pe data de 1 iunie, când se dorește, în ședință de Guvern, aprobarea proiectului privind salarizarea, 15.000 de salariați din învățământ vor participa la un mars de protest. Protestatarii vor începe protestele la ora 11:00, din fața Guvernului României, şi vor merge către Palatul Cotroceni.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu