FSLI scoate 15.000 de profesori în stradă

by stiriAdmin | mai 19, 2016 6:58 pm

Nemulţumită de proiectul de ordonanţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a aprobat începerea protestelor, astfel că va scoate 15.000 de profesori în stradă. Aceştia vor participla la un mars de protest în Bucureşti, chiar pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului.
“Acest proiect demonstrează, încă o dată, incapacitatea guvernanților de a gestiona sistemul de salarizare în sectorul public, precum și totalul dispreț față de personalul din sistemul educational. Doar posibilitatea acordării unor premii anuale, semestriale și trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile personalului din învățământ, începând cu 1 ianuarie 2017, nu rezolvă multitudinea de probleme în salarizarea personalului din acest important sector de activitate și nici nu va conduce la creșterea calității actului de instrucție și educație.”, a declarat Simion Hancescu, preşedintele FSLI.
În consecinţă, nemulţumirea personalului din învăţământ nu va fi lăsată la voia întâmplării. Astfel, pe data de 1 iunie, când se dorește, în ședință de Guvern, aprobarea proiectului privind salarizarea, 15.000 de salariați din învățământ vor participa la un mars de protest. Protestatarii vor începe protestele la ora 11:00, din fața Guvernului României, şi vor merge către Palatul Cotroceni.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/fsli-scoate-15-000-de-profesori-in-strada/