Campioana la gimnastică, Ecaterina Szabo, a împlinit 50 de ani

Campioana la gimnastică, Ecaterina Szabo, a împlinit 50 de ani
22 ianuarie 2018 Printează articolul

Campioana la gimnastică, Ecaterina Szabo, a împlinit 50 de ani. Cu siguranţă v-o amintiţi pe multipla noastră campioană la gimnastică, Ecaterina Szabo. Ce poate uimi e doar că anii au trecut şi au zburat cu atâta repeziciune încât nu-ţi vine a crede că acum Kati Szabo a împlinit 50 de primăveri.

La mulţi ani, dragă Kati Szabo!

Parcă ieri o vedeam la televizor în competiţiile interne şi internaţionale.

Carte autobiografică

Kati Szabo a lansat zilele trecute volumul autobiografic „Al cincilea aparat. Szabo Kati – Vieţile mele”, scris de jurnalistul Csinta Samu. Fosta sportivă e născută în localitatea Zagon din judeţul Covasna şi a fost sărbătorită în comunitate cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.

Ecaterina Szabo trăieşte de peste 20 de ani în Franţa, dar a revenit pe meleagurile natale cu o astfel de ocazie, atât de specială. „Eu nu am secrete, totul este în carte. Este o carte de suflet, pe care am citit-o cu lacrimi’, a spus ea.

Doi băieţi

Kati este, la rândul ei, mamă. Are doi băieţi. Unul e medic, altul la vârsta şcolii. De revenit în România, definitiv, încă nu se pune problema, dar ea nu exclude această posibilitate. Cartea e dedicată mamei sale.

Pentru mama 

„Ea este fiinţa cea mai dragă din viaţa mea. A fost o femeie cu adevărat puternică, hotărâtă, a lucrat încontinuu pentru mine, probabil că am moştenit ambiţia de la ea. În fiecare dimineaţă, primul meu gând se îndreaptă către ea. Deşi am fost foarte puţin împreună, am avut o relaţie cu adevărat strânsă, de suflet. Fără ea nu aş fi ajuns niciodată până aici, fără ea nu ar exista astăzi Kati Szabo, nici ca gimnastă, nici ca om”, sunt rânduri pe care le puteţi citi în carte.

Omul din spatele campionului

Cel care a scris cartea, jurnalistul Csinta Samu, spune că abia acum a descoperit ce înseamnă viaţa unei sportive de performanţă şi câte sacrificii există.

„M-am aventurat în această lucrare cu nişte idei preconcepute, în schimb am întâlnit o persoană diferită faţă de cea pe care mi-am imaginat-o. Cu cât am intrat mai mult în povestea vieţii ei, cu atât mi-am dat seama că acele perioade dintre două competiţii, perioadele de pregătire, de antrenament, munca, lupta de zi cu zi cu cântarul, atmosfera care domnea la acea vreme în gimnastică, au început să mi se pară, până la urmă, mult mai importante decât competiţiile în sine. Acesta este al cincilea aparat”, spune ziaristul.

Sursa foto: http://www.digisport.hu şi http://miscareaderezistenta.ro


  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu