Festivalul „Dacia Felix – Sub semnul Acvilei”, în Haţeg

Festivalul „Dacia Felix – Sub semnul Acvilei”, în Haţeg
13 septembrie 2017 Printează articolul

Festivalul Roman „Dacia Felix – Sub semnul Acvilei”, desfăşurat la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, va avea loc în acest an în zilele de 16 şi 17 septembrie.

Tabere militare şi ateliere meşteşugăreşti, lupte de gladiatori şi tururi ghidate prin zona istorică, sunt câteva din elementele pe care pasionaţii istoriei le pot descoperi cu această ocazie. Este a doua ediţie a manifestării care încearcă să reaprindă spriritul vremurilor de demult.

Cu sprijinul Asociaţiei „Terra Dacica Aeterna”, considerat cel mai important grup de reconstituire istorică din ţara noastră, locurile acestea vor prinde viaţă după obiceiuri pe care azi le ştim numai din cărţi.

Promovarea Ţării Haţegului

Evenimentul va debuta cu o paradă a torţelor în centrul oraşului Haţeg, sâmbătă 16 septembrie, de la ora 19:30. Festivalul e organizat de Asociația de Turism “Retezat”, în cadrul unui proiect mai amplu dedicat promovării Ţării Haţegului şi Munţilor Retezat. Proiectul e finanţat de Romanian American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.

Tururile ghidate ale festivalului din Haţeg vor fi susţinute de profesorul universitar doctor Alexandru Diaconescu, de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi doctorul Gică Băeştean de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Sursa foto: http://hunedoaralibera.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu