Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Oare vine primăvara?

Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Oare vine primăvara?
01 martie 2019 Printează articolul

Cum va fi vremea săptămâna viitoare, oare chiar vine primăvara? O întrebare nu prea grea, mai ales că ne ajută meteorologii şi ne spun exact ce ne aşteaptă. Dacă sâmbătă şi duminică (2 şi 3 martie 2019) vremea se va răci, temperaturile maxime şi minime fiind mai scăzute cu  4-5 grade, pentru săptămâna 4-10 martie Administraţia Naţională de Meteorologie pare să ne anunţe că vine primăvara. Concluzionând, estimarea specialiştilor meteo este că vom avea o săptămână cu temperaturi primăvăratice în toată ţara, chiar cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

BANAT

Din 4 martie se va încălzi din nou, astfel că în 5 martie temperature maximă va atinge 16 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative. Media temperaturilor minime va urma o evoluție relativ asemănătoare. Cel mai frig va fi în primele dimineți, iar cel mai cald în ultimele, când media minimelor termice va fi de 4 grade. Trecător vor fi posibile precipitații în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

CRIŞANA

În zilele săptămânii 4-10 martie, valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va fi între 12 și 15 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații, în general slabe și trecătoare va fi după data de 5 martie.

TRANSILVANIA

În data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade. În zilele următoare nu vor mai fi variații semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativă, dar în creștere treptată, până în jurul a 0 grade în a doua parte a săptămânii. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ aproape în fiecare zi.

MARAMUREŞ

Până în data de 5 martie valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va avea variații între 4 și 10 grade și a minimelor între -7 și 0 grade. Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variații importante, media maximelor situându-se în jurul a 12 grade, iar cea a minimelor va fi de 1…2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere.

MOLDOVA

Din 5 martie, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -1 și 3 grade. Vor fi precipitații slabe, dar local.

DOBROGEA

Din 4 martie, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 10 și 13 grade. Media temperaturilor minime se va situa între 0 și 5 grade. Vor fi precipitații slabe, local, în unele zilele ale intervalului 4-10 martie.

MUNTENIA

Din 4 martie, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade. Vor fi precipitații slabe, local, posibil în unele zile ale intervalului 6 – 10 martie.

OLTENIA

Din 4 martie, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade. Vor fi precipitații slabe, locale, în unele zile ale intervalului 4 – 10 martie.

LA MUNTE

Pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, media regională a temperaturilor maxime va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va avea o tendință de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad. Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, dar local, în unele zile ale săptămânii 4-10 martie..

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu