Concurs: De la idee la prototip, în 24 de ore

Concurs: De la idee la prototip, în 24 de ore
11 martie 2016 Printează articolul

Aproape 70 de tineri vor participa, la Sibiu, la Hackathon Innovation Labs 2016. Hackathon Innovation Labs este o competiție dedicată tinerilor pasionați de tehnologie care au o idee creativă de produs și vor să testeze experiența unui start-up tehnic. Pe scurt, este vorba de un concurs în care se trece de la idee la prototip, în 24 de ore. Evenimentul va începe sâmbătă, 12 martie, la ora 9,00 și se va încheia duminică, 13 martie, la ora 11,30, cand se vor anunța echipele câștigătoare. Competiția va avea loc în holul Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

O zi cu „creierul în priză”

Timp de 24 de ore, echipele înscrise în concurs vor munci non-stop pentru a transforma o idee inovatoare într-un prototip, care poate să devină un produs cu impact major la nivel global. În cele 24 de ore, participanții vor primi mâncare, băuturi răcoritoare dar și locuri în care se vor putea odihni, pe rând. Echipele selectate vor participa la finala din luna mai, unde își vor prezenta produsele în fata investitorilor, existând posibilitatea de a primi finanțare pentru realizarea acestora.
Programul Innovation Labs 2016, organizat de Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The American-Romanian Foundation, a debutat cu Hackathon-ul din București, care a avut loc între 5 și 6 martie 2016, în Universitatea Politehnica din București. În acest weekend, 12 – 13 martie 2016, vor avea loc Hackathoanele din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara.
Echipele care demonstrează cel mai mare potențial în cadrul Hackathon-ului au șansa de a participa, în cadrul unui program de mentorat de trei luni, alături de unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din industriile antreprenorială și IT&C din țară. Tinerii vor putea alege unul dintre cele patru domenii, anume agricultură, cibersecuritate, sănătate şi stil de viaţă, comerţ.
În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicațiile dezvoltate.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu