Cod galben. Ploi torenţiale, fenomene electrice şi vijelii

Cod galben. Ploi torenţiale, fenomene electrice şi vijelii
02 iunie 2018 Printează articolul

Potrivit unui cod galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până mâine seară trebuie să ne aşteptăm la ploi torenţiale, fenomene electrice şi vijelii. Codul galben este valabil în intervalul 2 iunie, ora 14:00 – 3 iunie, ora 23:00 şi vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuate şi cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu