Capitala târgurilor de Crăciun, timp de aproape o lună

Capitala târgurilor de Crăciun, timp de aproape o lună
30 noiembrie 2017 Printează articolul

Capitala târgurilor de Crăciun va funcţiona timp de aproape o lună. Concret, Bucureştiul va fi invadat de târguri dedicate serbătorilor de iarnă. Dacă în Piaţa Constituţiei va fi deschis „Târgul de Crăciun”, între 1 şi 27 decembrie, în Piaţa Victoriei se anunţă un alt eveniment de amploare, „Târgul de sărbători. Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă”. Al doilea eveniment la care ne referim se va desfăşura între 5 şi 17 decembrie.

Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei va reuni sute de producători tradiţionali din domeniul gastronomic, dar şi meşteri populari din arta lemnului, lutului şi sticlei. Cadouri de toate felurile vor fi la dispoziţia vizitatorilor. Vor avea loc concerte în fiecare seară. Sunt anunţaţi artişti din toate genurile muzicale, dar în special cântăreţi populari. Aici e aşteptat să vină şi Moş Crăciun. Spiriduşii lui pregătesc, la rândul lor, propriul spectacol grandios.

Precizări de la autorităţi

Cât priveşte Piaţa Victoriei, aici se va desfăşura un maraton al dansurilor şi cântecelor populare specifice sărbătorilor de iarnă. În spectacole vor fi angrenate o serie de grupuri artistice ale elevilor din Capitală. Nu întâmplător în acest festival e implicat şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS și ARCUB, în perioada 5 — 17 decembrie, în Piața Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor ‘Târg de sărbători — Festival de colinde și obiceiuri de iarnă’. În acest scop, în alveola centrală a pieței vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe și o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii și elevi, precum și artiști consacrați. Târgul va fi deschis în perioada menționată, zilnic, între orele 10:00 și 22:00. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricționat”, anunţă Primăria Capitalei.

Revelion în Piaţa Victoriei

Mai trebuie spus că tot în Piaţa Victoriei va fi organizată şi o mare petrecere de Revelion, între orele 19:00-01:00, ne spun de pe acum autorităţile locale. Dar fără a da încă detalii despre artiştii care vor cânta şi vor dansa atunci. Să sperăm că vremea va fi suficient de blândă, ca să permită oamenilor să iasă din casă în noaptea dintre ani.

Concluzie

Revenim la târgurile de Crăciun pentru a semnala că şi unele primării de sector organizează propriile manifestări de acest gen. De unde tragem concluzia că Bucureştiul va fi în acest decembrie capitala târgurilor şi veseliei. Măcar aşa o să mai uite lumea de problemele curente, cum ar fi scumpirea alimentelor şi a utilităţilor. Circ avem, pâine ce ne mai trebuie…

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu