Caniculă în extindere. Cod galben în 24 de judeţe

Caniculă în extindere. Cod galben în 24 de judeţe
10 august 2017 Printează articolul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de căldură şi discomfort termic accentuat, astfel că fenomenul de caniculă este în extindere, fiind emis cod galben pentru 24 de judeţe şi municipiul Bucureşti. De sâmbătă după amiază, însă, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, în unele regiuni din ţară vremea se schimbă, devenind instabilă.

Vineri, 11 august

Cod portocaliu

Vineri, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade.
Codul portocaliu va afecta opt judeţe. Astfel, în județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…38 de grade și izolat 39 de grade.

Vineri, 11 august

Cod galben

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade. Codul galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat va afecta 24 de judeţe, anume: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj, Mureş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea, Galaţi. Acestora li se alătură şi Capitala, de asemenea sub cod galben de caniculă.

 În după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august), dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică (12 / 13 august) vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu