Călătorii prin trei secole de muzică, la Castelul Peleş

Călătorii prin trei secole de muzică, la Castelul Peleş
15 aprilie 2016 Printează articolul

A VI-a ediţie a stagiunii “Sunetul muzicii” va avea loc sâmbătă, 23 aprilie 2016, la Castelul Peleş din Sinaia. De la ora 16, pasionaţii de muzică vor avea ocazia să se şi întoarcă în timp, în cadrul unei călătorii muzicale prin trei secole de muzică. Evenimentul muzical se va desfăşura în sala de muzică a Castelului, oaspeţi şi, totodată, gazde pasionaţilor de muzică clasică fiindu-le trei muzicieni de mare valoare: soprana Cristina Radu, clarinetistul Ciprian Dancu și pianistul Steffen Schlandt. Cei trei muzicieni vor oferi un program muzical deosebit de divers și de atractiv, interpretând lucrări semnate de Mozart, Schubert, Berlioz, Richter, Honigberger, Kovacs, Debussy, Enescu, Brediceanu, Esenvalds. Călătorii prin trei secole de muzică, la Castelul Peleş
Accesul la concert se va face pe bază de invitaţie, care se poate obţine trimiţând o solicitare pe e-mail, la adresa: peles.ro@gmail.com.

Soprana Cristina Radu, solista Operei din Braşov

O prezenţă constantă a scenelor de concert, Soprana Cristina Radu, solistă la Opera din Braşov, este atrasă şi de spectacolul liric şi repertoriul vocal-simfonic şi cameral. În copilărie, a urmat cursuri de vioară şi pian şi a cântat în Corul de copii Radio, din Bucureşti, alături de care a concertat în turnee în ţară şi străinătate. După absolvirea cursurilor liceului de muzică Dinu Lipatti şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (clasa Prof.Maria Slătinaru Nistor), a debutat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în rolul Donna Elvira din opera Don Giovanni, de Mozart. Soprana a continuat să se perfecţioneze cu mari voci ale scenei lirice româneşti şi internaţionale şi a câştigat o serie de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Din anul 2013, soprana este şi profesor asociat al Facultăţii de Muzică din cadrul Univeristăţii „Transilvania” din Braşov.

Clarinetistul Ciprian Dancu, solist al Filarmonicii de Stat din Sibiu

Ciprian Dancu s-a născut la Sibiu, in anul 1979, şi a început studiul clarinetului la vârsta de 13 ani, la Liceul de Artă din Sibiu. În 2003 a absolvit Facultatea de Muzică din Brasov, ulterior urmând cursuri de perfectionare în SUA şi Italia. Activitatea sa competiţională în ţară şi străinătate i-a adus premii importante: Premiul I la Concursul internațional de clarinet „Mercadante”- Bari, Italia 2005, Marele Premiu la Concursul național de interpretare „Marţian Negrea”-Ploieşti, 2003, Premiul II la Concursul internaţional „Beethoven e i Classici”- Salerno, Italia 2003. Este membru în diferite formații camerale, iar din 2002 este solist instrumentist al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Pianistul Steffen Markus Schlandt, pasionat de muzica sacră

Steffen Markus Schlandt a ales tot o carieră muzicală, urmând exemplul tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt, sub a cărui îndrumare a început să studieze pianul şi orga. A absolvit Academia de muzică “Gh. Dima” din Cluj, apoi s-a perfecţionat în Germania. Steffen Markus Schlandt este initiatorul Festivalului de muzică sacră „Diletto musicale” din Prejmer, iar din 2004 coordonează si Festivalul „Musica Coronensis”. Din acelaşi an este dirijorul corului „Bach” şi organist la „Biserica Neagră” din Braşov.
Amănunte privind evenimentul muzical de la Sinaia, care este organizat de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si Radio Romania Cultural, dar şi referitoare la cariera celor trei muzicieni puteţi găsi pe site-ul: .https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu