Bucharest Pet Exhibition la Romexpo

Bucharest Pet Exhibition la Romexpo
03 martie 2016 Printează articolul

Peste 3.500 de câini, pisici, păsări şi animale mici de rasă vor fi prezente la Expoziţia de Animale de Companie – Bucharest Pet Exhibition (www.petexhibition.ro), care are loc între 4 şi 6 martie, în Centrul Expoziţional ROMEXPO (Pavilioanele: C1, C2, C3).
Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, este singurul din România care reuneşte expoziţii naţionale şi internaţionale, şi se adresează atât publicului larg, iubitor al animalelor de companie, cât şi producătorilor şi distribuitorilor de produse (hrană, accesorii, cărţi, echipamente de protecţie, consumabile veterinare, cosmetice) şi servicii (medicale, de protecţie a animalelor, de dresaj) dedicate prietenilor cu blană sau pene.

Bucharest Pet Exhibition la RomexpoCategoriiBucharest Pet Exhibition la Romexpo

Bucharest Pet Exhibition la Romexpo

Expoziţia de animale de companie de la Romexpo se va desfaşura pe categorii de specii.
• Pavilionul C1 este dedicat Expoziţiei Internaţionale de Feline – Magnificats 1st Jubilee WCF International Cat Show, organizată de Clubul Felin Magnificats (www.catshow.ro)
• Pavilionul C2 găzduiește expoziţii şi concursuri dedicate câinilor de rasă, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti (www.achmb.ro)
• Pavilionul C3 este destinat animalelor mici (iepuri, porci de Guineea, etc.) şi păsărilor (porumbei jucători, găini de rasă, păsări de colivie), expoziţiile şi demonstraţiile de arbitraj fiind organizate de Asociaţia Crescătorilor de Porumbei Jucători de Galaţi (www.porumbeideperformanta.ro ) şi Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă din Bucureşti şi Judeţul Ilfov “Pajura”.

Seminarii de specialitate

Colegiul Medicilor Veterinari (filiala Bucureşti) va organiza, în fiecare zi a manifestării expoziţionale, seminarii de specialitate cu tematică diversă: ecvine (cai), bovine, dermatologie şi ortopedie, creditate cu puncte CMVRO, la care vor participa peste 600 de medici veterinari.

Rasa Selkirk Rex Pisici în “haine” de oaie şi “păpuşi de cârpă”

În cadrul Bucharest Pet Exhibition, iubitorii de feline vor avea ocazia să admire peste 90 de exemplare din şapte ţări: România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ungaria, Marea Britanie, Germania, în cadrul Magnificats 1st Jubilee WCF International Cat Show. La manifestarea organizată sub forma unui concurs de frumuseţe sunt aşteptate pisici din rase precum: Selkirk Rex (pisica în blană de oaie sau cu părul ondulat) din care există doar două exemplare în România, ambele urmând a fi prezente la Romexpo, Singapura (cea mai mică pisică, din punct de vedere al taliei), Cornish Rex, Don Sphynx (pisica fără păr), persane şi Ragdoll (pisica păpuşă de cârpă).

Expoziţii chinologice

La Bucharest Pet Exhibition 2016, în Pavilionul C2, vor avea loc singurele două expoziţii chinologice internaţionale ale anului competiţional curent, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti:
• Pe 5 martie are loc Calificare Cruft’s C.A.C.I.B., concurs în care vor fi prezenţi câini din 115 rase; câştigătorii au şansa de a participa la expoziţia internaţională CRUFT`s, care se desfăşoară la Birmingham (Marea Britanie), între 10 şi 13 martie.
• Pe 6 martie se desfăşoară Open-ul României, la care participă câini din 118 rase şi în urma căruia se desemnează titlul de Campioni România pe fiecare rasă participantă.
La competiţii participă peste 1400 de câini de diferite rase, aparţinînd proprietarilor din 15 ţări: Bulgaria, Cehia, Grecia, India, Indonezia, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Suedia, Tailanda, Ucraina, Ungaria.
La Bucharest Pet Exhibition sunt opt ringuri de arbitraj pentru concursul desfăşurat, pe mai multe categorii. În Ringul Central, amenajat pentru concursuri chinologice de-a lungul celor patru zile ale expoziţiei, vor avea loc demonstraţii de dresaj, concursuri de desen pentru copii, având câinii drept tematică, precum şi alte competiţii atractive.

Iepure Berbec PiticIepuri, găini şi alte animale de rasă

Pavilionul C3 Romexpo va găzdui animale mici (iepuri, porci de Guineea) şi păsări de rasă (porumbei jucători, găini de rasă, păsări de colivie).
Vor avea loc expoziţii, demonstraţii de arbitraj şi prezentări de iepuri din rasele Neozeelandez, Berbec Pitic, Uriaş German, Angora Englez, porumbei din rasele Jucător Bimotat de Călăraşi, Cap de Maur, Jucători de Felegyhaza, Voltat Maghiar, Castaniu de Craiova, Rândunica de Saxonia, găini din rasele Combatanta Indiana, Brakel, Phoenix, Cochinchina, Brahma, Ayam Cemani. Mai mult, cei mici pot participa la ateliere de desen şi concursuri de cunoştinţe generale, având ca premii păsări de colivie.

Program

Mai multe informaţii despre categoriile de concurs şi probele prin care vor trece câinii de diferite rase şi vârste se găsesc în programul evenimentelor conexe din cadrul Bucharest Pet Exhibition, afişat pe www.petexhibition.ro (http://www.petexhibition.ro/manifestari-conexe). Accesul publicului cu animalele de companie neparticipante la eveniment din postura de concurenţi este interzis. Programul de vizitare este de vineri (4 martie) până duminică (6 martie), între orele 10.00 şi 19.00.

Tarife

• Bilet intrare adulţi şi studenţi: 10 lei/zi
• Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate- intrare gratuită.
• Tarif acces parcare : 3 lei/ oră
Biletele pot fi achizitionate şi online, prin accesarea platformei de vânzare bilete, de pe website-ul http://romexpo.ro/bilete/ro/home .

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu