Boboteaza vine cu polei în toată țara

Boboteaza vine cu polei în toată țara
05 ianuarie 2016 Printează articolul

Sărbătoarea de Bobotează nu vine, cum era tradiția, cu gerul aprig de “să crape pietrele”, ci cu polei în mai toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind precipitații mixte și depunere de polei. Concret, mâine, 6 ianuarie (între orele 04:00 și 22:00), temporar vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a ţării.
Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului şi sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma şi în restul Munteniei (inclusiv zona Municipiului Bucureşti) şi pe arii restrânse în Dobrogea. După-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a ţării.

Notă: Începând din cursul nopţii de 6/7 ianuarie (miercuri/joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est şi în zona de munte, iar în sud-est va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu