Big Brother, cu ochii pe tot ce mişcă în Sectorul 3

Big Brother, cu ochii pe tot ce mişcă în Sectorul 3
02 aprilie 2016 Printează articolul

Big Brother prinde puteri tot mai mari, pare a fi de neoprit şi va sta cu ochii pe tot ce mişcă în Sectorul 3. Potrivit unei hotărâri de consiliu adoptate în 31 martie, Primăria Sectorului 3 va monta alte 768 de camere de supraveghere noi în 472 de zone din sector.
Camerele de supraveghere vor fi montate în miniparcuri, locuri de joacă, şcoli, grădiniţe, intersecţii, parcări şi în zona marilor parcuri din sector. Cu aceste încă 768 de camere de supraveghere, suprafaţa monitorizată va ajunge la 80% din suprafaţa locuită a Sectorului 3.
Este deja o nebunie, de parcă în acest sector s-ar fi terminat toate problemele şi nu a mai rămas decât isteria urmăririi a tot ce mişcă. De altfel, aceste camere nu fac decât să îi ajute pe poliţişti să tot dea amenzi, deci se mai umflă puţin bugetul. De altfel, când ajungi să te bazezi doar pe tehnică, fie că stai cu urechea pâlnie şi tot asculţi telefoanele, aşa cum e cazul SRI-ului de munca procurorilor de la DNA s-a simplificat total şi nici vorbă să mai facă cineva vreo investigaţie (noroc că mai sunt jurnalişti care mai fac investigaţii jurnalistice), fie că stai cu ochii pe cetăţeni, normalitatea pare să se ducă definitiv şi devenim pe zi ce trece un stat complet poliţienesc.
Camerele sunt din categoria celor care trec singure de la regimul de filmare de zi la cel de noapte şi se pot roti 340 de grade în numai două secunde. „Dispozitivele de supraveghere montate pe stâlpi sau pe terasele unor blocuri transmit informaţia într-un dispecerat al Politiei Comunitare, iar imaginile pot fi văzute şi de poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră din Capi¬tală”, subliniază Ştefan Dumitraşcu, ar¬hitectul-sef al sectorului 3.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu