Arenele Progresul vor trece de la BNR la Guvern

Arenele Progresul vor trece de la BNR la Guvern
18 octombrie 2017 Printează articolul

Mult discutatul subiect al Arenelor BNR pare să ducă spre o soluţie de compromis, în sensul că Arenele Progresul vor trece de la BNR la Guvern. Pentru moment, e vorba numai de un acord de principiu despre care vorbeşte preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii din Senat, Daniel Zamfir.

Acesta susţine pe propria pagină de Facebook, că a ajuns la un acord de principiu în acest sens cu viceguvernatorul BNR, Eugen Nicolaescu. Conform acestei înţelegeri, ar urma să fie elaborat un proiect de lege prin care baza sportivă să treacă de sub tutela Băncii Naţionale a României în cea a Guvernului. Acest acord survine în urma audierilor din Parlament pe tema Arenelor BNR, la care au participat până în prezent o serie de personalităţi implicate atât în domeniul tenisului, cât şi reprezentanţi ai BNR şi ai Guvernului.

„Uite că se poate şi fără bani!”

Au existat pe tema asta o serie de ştiri legate de faptul că BNR a solicitat 35 de milioane de euro pentru a ceda complexul sportiv. Acum, senatorul Daniel Zamfir vorbeşte despre faptul că s-a ajuns la o altă soluţie, în sensul în care BNR să primească un alt teren, în compensare, pentru a ceda baza sportivă.

„Uite că se poate şi fără bani! În urma audierilor de azi de la Comisia Economică a reprezentanţilor BNR, în frunte cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, am stabilit să iniţiem rapid un proiect de lege de compensare a unor suprafeţe de teren care să permită BNR să cedeze terenurile de sport din Complexul Sportiv BNR, primind în schimb suprafeţele de teren pe care în acest moment există oricum nişte imobile aparţinând BNR. Pe scurt, Guvernul nu dă niciun leu!”, susţine senatorul Daniel Zamfir pe propria pagină de socializare. Nu dă niciun leu fizic, dacă ne referim strict la bani, dar dă totuşi alte terenuri, care şi acelea tot bani înseamnă.

Tenisul are de câştigat

Dacă se va ajunge la o soluţie privind această importantă bază sportivă din Bucureşti, atunci există şanse ca aici să se joace din nou turnelul de tenis care aparţine omului de afaceri Ion Ţiriac. Fostul sportiv declarase că mută turnelul la Budapesta, dacă în Capitala României nu mai poate fi desfăşurat.

Bucureştiul a ajuns în imposibilitate de a mai găzdui acest turneu în condiţiile în care Arenele Progresul nu au mai primit aviz pentru activitate din partea Inspectoratului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă. Asta, din cauza degradării accentuate a întregului ansamblu.

Pe de altă parte, Banca Naţională nu are în atribuţiile sale organizarea de competiţii sportive. Pe cale de consecinţă, nici nu a investit în refacerea întregului complex. Se pare că, iată, această înţelegere survenită în cadrul dezbaterilor din Parlament poate duce la deblocarea situaţiei. De pe urma căreia tenisul şi bucureştenii au de câştigat.

 

 Sursa foto: http://www.prosport.ro


 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu