Aflaţi de ce 148 de elevi de-a XII-a încep examenul de bacalaureat 2018 mai devreme

Aflaţi de ce 148 de elevi de-a XII-a încep examenul de bacalaureat 2018 mai devreme
09 mai 2018 Printează articolul

Pentru că se apropie perioada examenelor şi a testărilor, aflaţi de ce 148 de elevi de-a XII-a încep examenul de bacalaureat 2018 mai devreme decât restul colegilor lor. Ei bine, vorbim de cei 148 de elevi care participă la sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat. Respectiva sesiune specială se adresează componenţilor loturilor olimpice şi se desfășoară la Ploiești, în perioada 10 – 25 mai 2018. Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești găzduieşte sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline, respectiv sportive.

Pentru susţinerea examenului de bacalaureat în această sesiune specială sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, elevi care se află în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, vor participa şi trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învăţământ de profil din SUA.

Calendar

Sesiunea specială va avea loc potrivit unui calendar stabilit, anume:

  • 10-11 mai – înscrierea candidaţilor;
  • 14-15 mai – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă;
  • 16 mai  – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
  • 17-18 mai  – evaluarea competenţelor digitale).
  • 21 mai  – Limba şi literatura română, probă scrisă;
  • 22 mai – proba obligatorie a profilului, probă scrisă;
  • 23 mai – proba la alegere a profilului şi specializării, scris;
  • 24 mai – limba şi literatura maternă, scris.

Afişarea primelor rezultate, care se va face la sediul unităţii de învăţământ care găzduieşte această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00); acţiunea de depunere a contestaţiilor este programată a avea loc în cursul aceleiaşi zile, între orele 18:00 – 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi, totodată, afişate rezultatele finale.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu