Adăpost pentru victimele incendiului din Sectorul 3

Adăpost pentru victimele incendiului din Sectorul 3
10 martie 2016 Printează articolul

Autorităţile locale din sectorul 3 au anunţat că oferă adăpost şi sprijin financiar persoanelor afectate de incendiul care a avut loc miercuri dimineaţă, pe Bd. 1 Decembrie nr. 1918.

În cadrul şedinţei de îndată convocate, tot miercuri, la Sediul Primăriei Sectorului 3, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre privind „acordarea unor beneficii sociale constând în sume de bani pentru închirierea unei locuinţe, precum şi cazarea în regim de urgenţă a persoanelor/familiilor afectate de incendiu”. Proiectul de hotărâre prevede măsuri de sprijin pe termen lung, pe care Primăria Sectorului 3 le oferă persoanelor cu locuinţe afectate de incendiu. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, persoanele sau familiile afectate în urma incendiului, care locuiesc în blocul situat în bd. 1 Decembrie 1918 nr. 15A şi care au domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 3, vor fi cazate în regim de urgenţă, pentru o perioadă temporară, în imobilele aflate la dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3. De asemenea, pentru depăşirea stării de dificultate, acestea vor primi beneficii sociale în valoare de 1.000 de lei/lună pentru închirierea unor locuinţe, pentru o perioadă de maximum 12 luni. Primăria Sectorului 3 a mai precizat că, după evaluarea situaţiei sociale şi a valorii pagubelor produse, pentru persoanele care nu deţin asigurare de locuinţă vor fi aplicate prevederile Hotărârii nr. 173/2014 a Consiliului Local al Sectorului 3, privind aprobarea Metodologiei de acordare a unor beneficii sociale.

Cinci răniţi

Aproximativ 400 de persoane locuiesc în blocul de pe Bd. 1 Decembrie. Incendiul a izbucnit în jurul orei 06.30 dimineaţa, la mansarda unui bloc de locuinţe cu 4 etaje, proprietate privată, fiind afectate în totalitate 34 de apartamente şi parţial alte 104. Focul a cuprins mansarda şi s-a extins pe o suprafaţă de 1000 de metri pătrați, pompierii fiind nevoiţi să intervină cu 16 autospeciale. Cinci persoane au suferit intoxicaţii din cauza fumului, acestea fiind transportate, după acordarea primului ajutor, la mai multe spitale din Capitală.

Sursa foto: romaniatv.net

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu