Acvariul din Constanţa, locul ideal pentru a te relaxa

Acvariul din Constanţa, locul ideal pentru a te relaxa
24 noiembrie 2015 Printează articolul

acvariu 3Fie că e vară sau iarnă, toamnă sau primăvară, Acvariul din Constanţa este unul dintre obiectivele care nu trebuie ratat. De altfel, pentru că vara este deschis până pe la opt seara şi mai ales în zilele când afară nu este chiar vremea care să-ţi convină, Acvariul este ca un refugiu. De altfel, angajaţii chiar spun că este un „obiectiv sensibil meteo” pentru că, atunci când plouă, mulţi turişti veniţi în vacanţă vin să se bucure de fabulosul spectacol multicolor. Apoi, o incursiune în lumea peştilor este de-a dreptul relaxantă. O vizită la Acvariu te face să uiţi de tumultul de afară şi să revii mult mai liniştit şi cu „bateriile încărcate”.
Acvariul din Constanţa s-a înfiinţat la 1 mai 1958 ca primul acvariu public din România şi adăposteşte 58 de bazine. Bazinul din mijloc sau central conţine faună din Marea Neagră – scorpii de mare, limbă de mare, pisică de mare, guvizi şi, nu în ultimul rând, relicte ponto-caspice care impresionează prin dimensiune şi vârstă în captivitate (18 ani). Ce mai atrage la acvariul din Constanţa şi este musai să îl vizităm?
„La acvariul nostru mai pot fi văzute specii de Amazon, pisica de Amazon, ciclide americane şi ciclide africane. De asemenea, avem bazine cu peşti de coral, peştele balon, murena, nemo etc., iată doar câţiva dintre locatarii noştri care vă aşteaptă să-i vedeţi. Restul este surpriză.”, ne-a spus d-na Adriana Chiorean, şef secţie la Acvariu.acvariu 2

Adresă, tarif, program de vizitare

Trebuie să ştiţi că Acvariul este situat pe Bulevardul Elisabeta nr. 1, chiar faţă în faţă cu Cazinoul Constanţa, pe faleza constănţeană. Programul de vizitare în perioada de iarnă este zilnic, între orele 10.00-17.00, iar preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru copiii cu vârsta sub 5 ani intrarea la Acvariu este gratuită.
Pentru perioada sărbătorilor legale de iarnă programul de vizitare este următorul: • 30 noiembrie şi 1 decembrie 2015 – deschis; • 25 decembrie 2015 – închis; • 26 decembrie 2015 – deschis; • 1 ianuarie 2016 – închis; • 2 ianuarie 2016 – deschis.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu