Acoperişul Arenei Naţionale, rezistent la incendiu

Acoperişul Arenei Naţionale, rezistent la incendiu
15 martie 2016 Printează articolul

Primăria Municipiului Bucureşti a depus luni, 14 martie, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cererea pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Potrivit ultimelor teste efectuate, se pare că membrana acoperişului Arenei naţionale întruneşte toate condiţiile de rezistenţă la un incendiu.
Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii, organism constituit pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a emis luni, 14 martie, avizul tehnic pentru agrementul pentru membrana arhitecturală a acoperişului Arenei Naţionale, potrivit căruia testul la foc realizat în laboratorul CSI SpA Italia (laborator acreditat la Bruxelles) a fost admis.
„Dacă astăzi avem agrementul fizic, îl depunem tot astăzi (n.r. luni, 14 martie) la ISU, unde am înţeles că este o formalitate şi că vom obţine în cel mai scurt timp autorizaţia de securitate la incendiu. După cum ştiţi, anual se pierd două milioane de lei pentru că nu se face management performant. În cel mai scurt timp sper să venim în faţa dumneavoastră şi cu acea autorizaţie de securitate la incendiu şi să redeschidem stadionul în condiţii de siguranţă. Chiar din primele zile am depus toate eforturile pentru a redeschide acest stadion în condiţii legale, aceea de a obţine autorizaţia de siguranţă la incendiu. Îi mulţumesc domnului Dâncu că într-un finl a înţeles că singura metodă, ce-i drept mai lungă, este aceea de a respecta legea”, a declarat Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei.

Efectul Colectiv

Arena Naţională a fost închisă după incendiul care a avut loc anul trecut la Clubul Colectiv din București, în 30 octombrie, din cauza acoperişului retractabil care ar fi trebuit confecţionat dintr-un material ignifug, spun pompierii. Primăria Capitalei a susţinut atunci că acoperişul este acreditat de legislaţia germană, nu şi de cea românească, de aceea ISU nu poate acorda avizul de funcţionare. Costul acoperișului a fost de 84 milioane de lei, iar 112 milioane de lei reprezintă valoarea modificărilor impuse de UEFA. Stadionul a fost inaugurat în 2011.

Reamintim că tragedia de la Colectiv s-a soldat cu 36 de decese și alte câteva sute de răniți, o tragedie care a și dus la căderea Guvernului Ponta și revenirea la normalitate, adică o atenție sporită privind acordarea autorizației de securitate la incendiu, deci o mai mare grijă pentru viața românilor aflați în spațiile publice. .

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu