24 de ore de ploi torenţiale, furtuni şi descărcări electrice

24 de ore de ploi torenţiale, furtuni şi descărcări electrice
03 iulie 2017 Printează articolul

Administraţia Naţională de Meteorlogie a prelungit avertizarea meteorologică de instabilitate atmosferică, astfel că vom avea 24 de ore de ploi torenţiale, furtuni şi descărcări electrice. Noua avertizare meteo, care vizează fenomenele de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, este valabilă în intervalul 3 iulie, ora 10:00 – 4 iulie, ora 10:00.

COD PORTOCALIU

În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

COD GALBEN

În Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu