2.000 de platani plantaţi în cel mai verde sector

2.000 de platani plantaţi în cel mai verde sector
21 martie 2016 Printează articolul

Curăţenia de primăvară, care a început să se vadă în mai toate sectoarele Capitalei, include şi plantări de copaci. Un prim start al plantării de copaci, în cazul de faţă fiind vorba de platani, s-a dat în cel mai verde sector al Capitalei. Primii platani din acest sezon s-au plantat în perimetrul intersecţiei Bd. Mircea Vodă cu Bd. Unirii. Până la sfârşitul primăverii, în Sectorul 3, numit de către revista Forbes „cel mai verde sector din București”, se vor planta 2.000 de platani, locurile vizate fiind golurile de vegetație existente atât pe marginea străzilor principale, dar și în celelalte zone din sector unde există potential.
“Luăm la rând străzile, locurile de joacă, dar vom planta și în curțile școlilor, poate chiar împreună cu cei mici!”, a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.
Din anul 2012 şi până acum, Primăria Sectorului 3 a plantat aproximativ 17.000 de platani, specie de arbori uşor adaptabilă. Pe lângă longevitatea crescută, platanii se adaptează foarte bine la condițiile de poluare din oraș, fiind rezistenţi la temperaturi extreme, fie că vorbim despre perioadele caniculare din vară sau gerul din iarnă.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu