Clasament internaţional. Universitatea din Bucureşti, fruntaşă în topul academic

Clasament internaţional. Universitatea din Bucureşti, fruntaşă în topul academic
23 octombrie 2017 Printează articolul

În clasamentul internaţional QS World University Rankings by Region 2018, Universitatea din Bucureşti este fruntaşă în topul academic.  Evident, topul academic are în vedere România. Mai precis, Universitatea din Bucureşti este considerată cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din România, în clasamentul QS World University Rankings by Region 2018.

Acest clasament internaţional conţine o serie de indicatori, precum reputaţia angajatorilor, reputaţia academică, lucrări realizate în facultăţi, prezenţa universităţii în mediul online, citarea lucrărilor în diverse medii, cadre didactice cu doctorat, cadre didactice din alte ţări. Luând în calcul toate aceste criterii, a rezultat că Universitatea din Bucureşti se clasează pe primul lor în rândul instituţiilor de învăţământ superior din ţara noastră.

Loc de cinste la nivel internaţional

Pe de altă parte, Universitatea din Bucureşti se află pe locul 39 în cadrul unui clasament internaţional realizat la nivelul universităţilor din Europa Centrală şi Asia Centrală. Nu mai puţin de 226 de universătăţi au fost evaluate. Unele dintre acestea se află în Rusia, Turcia, Cehia, Croația, Polonia, Lituania şi Serbia. Un alt aspect demn de remarcat este că 16 universităţi din România sunt prezente în cadrul acestui studiu, fiind clasate pe locuri care onorează calitatea învăţământului academic românesc.

 

 

 

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu