Ziua internaţională a drepturilor copilului. Copiii români nu au ce sărbători

Ziua internaţională a drepturilor copilului. Copiii români nu au ce sărbători
20 noiembrie 2017 Printează articolul

Data de 20 noiembrie a fost decretată de ONU drept Ziua internaţională a drepturilor copilului. Însă, copiii români din România nu au ce sărbători.

Primul drept al copilului este acela de a avea copilărie. Asta înseamnă să nu aibă griji, să aibă parte de îngrijirea celor mari şi să fie fericit. Din păcate, acestea sunt deziderate pe care mulţi copii din România nici măcar nu îndrăznesc să le viseze.

Situaţie disperată

Cele mai recente statistici arată că aproape 50% dintre copiii din România sunt expuşi sărăciei şi excluziunii sociale. Asta se vede din raportul Eurostat care defineşte situaţia copiilor din ţările europene. Ţara noastră ocupă, din acest punct de vedere, un dezonorant loc întâi. Starea cea mai dramatică este în mediul rural.

Semnal de alarmă

Profesorii sunt cei care trag un semnal de alarmă asupra stării în care se află foarte mulţi copii din această ţară.

“Astăzi, de Ziua internațională a drepturilor copilului, este vorba despre ei şi drepturile lor. Ei, copiii, pe care ar trebui să învăţăm să îi preţuim, pentru că realitatea ne arată că nu o facem suficient. Fiecare dintre noi este vinovat pentru orice copil din această ţară al cărui drept la o viaţă decentă şi educaţie a fost încălcat. O societate nu poate fi modernă dacă are copii care se luptă pentru supravieţuire. O societate care se respectă învaţă să îşi respecte oamenii săi, de la cel mai mic, la cel mai mare. Astăzi ar fi bine să învăţăm noi de la ei că aşteptările lor nu trebuie înşelate. Astăzi ar trebui să fim conştienţi că uităm ce înseamnă “binele”, una dintre valorile esenţiale care ar trebui să guverneze omenirea. Pentru ei, copiii, trebuie să luptăm, iar datoria noastră, a dascălilor, este aceea de a le oferi educaţie de calitate, necondiţionat”, spune preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu