Vinfest. La Sibiu descoperiţi savoarea licorilor bahice

Vinfest. La Sibiu descoperiţi savoarea licorilor bahice
04 octombrie 2017 Printează articolul

Festivalul vinului, Vinfest, se află în acest an la cea de-a doua ediţie, motiv pentru care e bine să ştiţi de pe acum că Sibiul vă aşteaptă în zilele de 7 şi 8 octombrie să descoperiţi savoarea licorilor bahice. Vinurile vor fi prezentate de 13 crame din România şi Republica Moldova.

Vinul se mestecă

Strada Cetăţii din Sibiu, cea mai frumoasă din oraş, aşa cum o prezintă organizatorii manifestării, va fi locul desfăşurării unui adevărat act de savoare, degustarea vinurilor. Pentru că, aşa cum am învăţat de la un reputat oenolog, vinul nu se bea, ci se mestecă, plimbând licoarea în gură preţ de câteva secunde, înainte de a o înghiţi. Evident că această etapă e precedată de alte două simţuri care îşi fac datoria, văzul şi mirosul. Admirăm culoarea vinului şi apoi ne lăsăm ademeniţi de vraja olfactivă.

O întreagă istorie

Tot din experienţă vă spun că a sta de vorbă cu un oenolog e o adevărată bucurie. Afli atât de multe lucruri despre lume, în general, încât nici nu îţi dai seama cât de complex e vinul. Pentru că totul porneşte de la calitatea solului, a soiurilor de viţă-de-vie, a climei, ca să apară în cele din urmă produsul finit. Vinul înseamnă, în acelaşi timp, istorie, pentru că trecutul ne spune cum a evoluat acest meşteşug la noi în ţară, dar şi ce perspective are. Aşadar, la un festival al vinului nu se bea, cum poate unii ar crede. Mai întâi şi mai întâi, se povesteşte.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu